mening

Jeg vil ta livet mitt - Chukwuebuka Nnachetam

Anonim

Det var på en varm fredag ​​ettermiddag etter at jeg hadde kommet tilbake fra min medisinske praksis i obstetrik og gynekologi. En interessant en for den saks skyld, hvor jeg sto opp i ca 1 time og 20 minutter å se kirurgen, prøv så hardt for å redde pasientens liv. Pasienten hadde endometriom og teratom. Tro meg, det var ikke lett for den dyktige kirurgen, men til slutt var det en vellykket operasjon. Så, etter at operasjonen var avsluttet, dro jeg hjem. Alle stresset ut bestemte jeg meg for å avkjøle meg ved å vite hva som skjedde i "sosial verden" og det førte meg til Instagram. Der kom jeg over et innlegg som snakket om en kvinnelig fotograf som begikk selvmord dagen før til overraskelse av alle som folk droppet en hel del overraskelseskommentarer. Noen sa at hun alltid smilte og jovial, andre sa at hun ikke så ut som noen gikk gjennom noen motgang eller depresjon. Jeg vil fortsatt komme til dette.

Det som virkelig tok min oppmerksomhet var at folk likte posten, det er som en avhengighet nå. Noen ganger liker du bare innlegg om de er gode eller dårlige. En veldig nær venn av meg likte det innlegget, så jeg buzzed ham for å varsle ham om det som han plutselig nektet og lo det av. Men kudos til ham fordi etter det hele snakket vi om de siste hendelsene til mennesker som begår selvmord, spesielt unge og levende ungdommer. Han oppfordret meg til å skrive denne artikkelen, og her er det.

Jeg spør meg selv hva er grensen mellom en mentalt sunn person og psykisk syk person? Hva er terskelen man kan nå for å begynne å ha selvmordstanker? Hva driver en til å ta det siste skrittet mot å begå selvmord? Er det ingen tegn man kunne se? Har ikke disse personene venner og familiemedlemmer? Er disse menneskene rundt dem blinde at de ikke kunne se skiltene? Jeg kunne gå videre og videre

.

men jeg vil gjerne takle dette få hodet på.

La meg starte med å adressere tittelen på artikkelen: Jeg vil ta mitt liv! Dette er sannsynligvis en av de selvmordstankene som ble lagt ned. Hvis du er observant vil du legge merke til at dette er andre gang jeg brukte det uttrykket i denne artikkelen. Min grunn er at uttrykket ikke er helt riktig. Her er hvorfor: Sa du "mitt liv"? Hvordan er det livet ditt? Har du gitt deg selv livet? Absolutt ikke!

Å begå selvmord til meg personlig, er som å ta det som ikke tilhører deg. Ja! Ditt liv tilhører ikke deg. Det er ikke ditt liv. Du ga deg ikke livet. Så hvorfor ta det? La oss ta det fra et annet perspektiv. Gud brakte deg inn i denne verden for andre. Har du lest det? Du kan gå tilbake og lese det igjen. Hvis det ikke var for andre, kunne han bare ha skapt, men han valgte å skape alle. Det betyr at alle ble opprettet for hverandre, og alle trenger noen. Så, begå selvmord mot meg, er en egoistisk handling, og det er mer som at du forteller Gud at han gjorde en feil ved å skape deg. Jeg mener ikke å være dømt for det hele, men det smerter meg å høre eller lese om mennesker som begår selvmord på daglig basis.

Jeg forstår at det er veldig vanskelig nå, og mange mennesker går gjennom utfordringer av forskjellige slag, men vi bør forstå at når det er liv, er det lys på slutten av tunnelen. Og det er håp! Det er akkurat der strålende i alles ansikt, bare at det kan virke uoppnåelig. Min venn, du fortjener mer enn selvmord. Ikke tro at du er den eneste personen i den verste situasjonen på jorden. Nah! Det er alltid noen i live som er enda i verre tilstand enn du er. Så vær takknemlig for Gud.

Kjære leser, vær så snill å høre! Uansett hva ditt problem kan være, er selvmord ikke en løsning på det. Hvis du forstår dette, er du på rett spor. En av de gode vaner jeg innfødte som har vært veldig nyttig for meg, er at jeg alltid velger å se etter positive i enhver situasjon, uansett hvor ille det kan virke. Problemet de fleste av oss har er at vi er blinde for positive eller velger å ta negativene. Vi fortsetter å klage og bekymre oss, noe som bare vil forårsake mer skade på våre liv ved å føre til depresjon og selvmord. Ikke engang tror du er den eneste som går gjennom det du går gjennom. Mange mennesker er i det og noen andre var og overlevde det. Hvorfor vil du ikke? De som overlevde det, er også mennesker som deg. Den samme Gud som skapte dem, skapte deg. Min venn, du er større enn det problemet ditt, hvis ikke du, den Gud som førte deg inn i denne verden, er! Kast all din bryr på ham og se hvordan ting vil vise seg bra. Lær også å fokusere på den gode siden av livet, om ikke for noe, for din helse først. I så mye som dette livet er vanskelig, er det mange varer i den

.

du må bare finne dem.

Kom til å tenke på det, for en til å begynne å ha de selvmordstankene, terskelen eller alvorlighetsgraden av ens problem må være veldig høy. La oss grave litt. Det ligner på dette tilfellet: En 55 år gammel pasient ble rushed til sykehuset med en HØYERE hodepine, dette vil ta doktoren til megraine eller subarachnoid blødning (SAH). For å bare skille mellom alvorlighetsgraden av disse to typer hodepine, har SAH en plutselig innbrudd (dvs. plutselig opplevde pasienten alvorlig hodepine) mens migrene er raskt progressive (dvs. pasienten har hatt mildere migrene auras eller angrep som han / hun må ha behandlet tidligere før den siste alvorlige hodepine "som han aldri har hatt det før", som startet raskt og brakte ham til sykehuset). Deres likhet er at de definitivt var forårsaket av noe (e).

Depresjon er mer som migrene som har underliggende årsaker, symptomer og tegn, så blir det raskt eksplosivt og kan gi pasienten hjelpeløs og i alvorlig tilstand. Den positive å velge fra migrene, presenteres med tegn og symptomer, og begynte ikke helt plutselig som i SAH. Ser du nå grunnen til at jeg fortsetter å spørre meg selv, ikke disse personene som begår selvmord, har venner og familiemedlemmer? Er menneskene rundt dem så uvitende at de ikke kunne se skiltene?

Jeg tror dette er en øyeåpner for alle. På alle hashtags og slangs over alt som #BFF, Bae, Boo, Bestie og mange andre, er selvmordsforsøkene økende.

Kjære leser, vennligst velg vennene dine med omhu. Vet hvem du henger ut med eller ring din venn. Er de virkelig bryr seg om deg eller de bare henger rundt for å få ting fra deg? Er de folk du kan stole på å være ved din side gjennom tykk og tynn? Forstår de virkelig deg og kroppsspråket ditt? Du bør svare alle disse spørsmålene ærlig. Også, jeg ser ingen grunn til hvorfor du bør ha en venn du ikke kan uttrykke deg selv, fritt eller til og med snakke med om dine problemer. Dine venner skal kunne forstå deg, være fri med deg og vite når det ikke er bra med deg. De bør se tegnene tydelig. Jeg vet at noen kan hevde at noen mennesker er for hemmelige og kan maske alle sine problemer. Jeg forstår det, men det er et nivå av forståelse og tillit til en hemmelig person vil oppleve i vennskapet ditt som vil gjøre ham / henne helt trygg i deg og åpne opp. Vi bør prøve og oppnå det. Som jeg sa tidligere, er vi i denne verden for hverandre. La oss prøve å være der for folk. Vær forpliktet nok i vennskapene dine og prøv så mye du kan for å være observant for å vite når personen ved siden av deg trenger en hjelpende hånd. Ingen vet alt, alle trenger hjelp. Og til alle dere hemmelige mennesker, lær å snakke! Du er ikke den eneste i det problemet ditt. Et problem som deles er et problem halvt oppløst. Finn folk du kan stole på og snakke med dem. Det er litt morsomt å se mange folk svare uten å nøle, "Jeg har det bra" når du blir spurt, "hvordan går det?" Når de vet dypt ned at ting ikke går bra med dem. Det er nå som en automatisert respons. Vennligst, stopp løgnene og snakk!

Kjære leser, hør tydelig, depresjon er en sykdom som er svært giftig og kan påvirke kvaliteten på hverdagen, så det er tilrådelig at du ser noen medisinsk rådgiver, helst en psykolog, sosialarbeider eller psykiater for å hjelpe deg når du ikke kan hjelp deg selv.

Og til deg som kanskje vurderer å begå selvmord, vennligst hold igjen! Ta et øyeblikk og tenk på hvor langt du har kommet i dette livet. Du er i en bedre tilstand enn mange mennesker i verden. Tror du ikke det? Har du glemt de glade øyeblikkene du delte i dette livet? Har du glemt de gode tankene, planene og ofrene du har gjort for din fremtid? Har du glemt dagene vendte uker, måneder og år gjorde du deg selv og alle rundt deg stolt? Har du glemt de gode dagene som førte glede til deg? Har du plutselig glemt den flotte personen du alltid har drømt om å bli? Har du vurdert folket du planlegger å etterlate? Vet du at du selv begår selvmord kan få dem til å legge depresjon og begå selvmord? Nå, spør deg selv, er selvmord virkelig verdt det? Absolutt ikke!

Kjære, du fortjener noe mye bedre enn selvmord. Du fortjener å ha et godt sinn, sjel og kropp. Du fortjener å leve et godt liv. Du fortjener å være glad alltid. Du fortjener en flott fremtid. Det er mer til liv enn depresjon og selvmord. Ditt nåværende problem vil forsvinne hvis du ikke gir opp. Og det gode her er, når du har overvunnet det, vil ditt vitnesbyrd være stort og så inspirerende for alle. Jeg velger å avslutte dette stykket med noen av mine sitater (#GleeQuotes):

 • Hvis Gud tillot det, kommer han sikkert til å se deg gjennom det.
 • Glem problemer og tenk på løsninger.
 • Når det er liv kan vi prøve igjen og gjøre ting annerledes.
 • I tider med selvtillit viser du deg feil.
 • Uansett hvem og hva du er. Du er forfatteren til din egen historie. Skriv det bra, gjør det inspirerende!
 • Din livshistorie er i dine hender. Skriv det godt, gjør det inspirerende for alle som vil lese det.
 • Gi aldri opp de sier. Jeg sier, aldri tenk på å gi opp

  .

  det er ikke et alternativ!

Jeg håper jeg var i stand til å innpode en eller to gode tanker i tankene dine. Bli velsignet. Stol på Gud og Chill

.

Nyt.

Jeg er Eziuzo, Chukwuebuka Nnachetam. Et siste år medisinsk student av Danylo Halystky Lviv National Medical University, Ukraina. Før jeg dykker inn i det som tvang meg til å sitte limt til stolen min for å peke ned denne artikkelen, vil jeg gjerne gjøre noen ting klart. Alt du leser ble ikke kuttet fra noen kilde, de er mine ville tanker og meninger. Du er fri til å være uenig med noen av dem fordi alle har rett til sin mening. Også, jeg sier klart her at jeg ikke har vært i depresjon av noe slag, heller ikke har jeg hatt noen form for selvmordstanker som løper gjennom tankene mine når som helst. Men i så mye som jeg kanskje ikke er den rette personen til å takle det, ut av den svært lidenskapelige kjærligheten jeg har for menneskeliv, tror jeg sterkt på at denne artikkelen vil gå langt i å redde den fyren / dame om å ta hans / hennes livet neste sekund. La tankene dine ikke lure på, jeg snakker om deg!

Artikkelen ble skrevet den 27/07/2018 av Eziuzo, Chukwuebuka Nnachetam. Inspirert av Alex Uchechukwu Chukwurah

For mer, sjekk min: Facebook og Instagram-Eziuzo, Chukwuebuka Nnachetam