kreft

Hvordan World Cancer Day bringer bevissthet til tidlig oppdagelse av kreft

Anonim

Kreft påvirker millioner av mennesker; de som kjemper mot deres kamp mot sykdommen og de som er nær dem og støtter dem. Det er en kamp som raser på mens medisinske fagfolk og forskere jobber utrettelig for å finne en kur. I mellomtiden øker bevisstheten til kreft på en måte folk kan lære mer om sykdommen og ikke bare bidra til å lære om årsakene, men behandlinger og tidlig påvisning. Det er mange forskjellige grunnlag og organisasjoner som arbeider for å utdanne publikum og skaffe penger til å hjelpe til med forskningsarbeid og kur mot kreft. Viktigheten av å utdanne offentligheten har vokst til slike høyder at en hel dag er satt til side og dedikert spesielt til å skape en bevissthet for kreft.

World Cancer Day

Hvorfor er kreftbevissthet så viktig?

Det er mange typer kreft, mens noen former er mer vanlige enn andre. Enkelte typer kreft vil produsere sine egne spesifikke symptomer som er gjenkjennelige mens andre symptomer kan gå ubemerket. Det er også visse symptomer som kan være universelle for mange typer kreft, spesielt når kreften vokser til et bestemt stadium. Kviser kan starte hvor som helst i kroppen, og de heter fra opprinnelsen der de begynte å vokse.

Noen av de vanligste kreftformer inkluderer: Brystkreft, hudkreft, prostatakreft, kolon eller kolorektal kreft, blodkreft, lungekreft, eggstokkreft, hjernekreft, bukspyttkjertelskreft og leverkreft.

Behandling avhenger av hvilken type kreft som er i hvilken vekst kreften er i når den oppdages. Kankere er gradert i 4 trinn i henhold til hvor tidlig eller langt det er i veksten når det er diagnostisert. Den tidligste gjenkjenningen av vekst er fase I, som er at kreften er inneholdt i det opprinnelige området. Stage II, det kan ha spredt seg like utenfor opprinnelsesorganet. Trinn III, det har migrert ut ytterligere fremdeles, muligens inn i lymfeknuter eller et annet stort organ og trinn IV, det har metastasert til flere store organer som lever eller lunger. De tre første trinnene brytes deretter ned i ytterligere underavdelinger, A, B og C nivåer.

Tidlig gjenkjenning av kreft er nummer én kur

UICC ønsker å se mer vekt legges på forskning i tidlig gjenkjenning for tidlig behandling for å begynne å slå overlevelsesraten rundt. Å finne bedre og mer effektive måter å oppdage ulike typer kreftformer i sine tidlige stadier, samt å lære offentligheten å gjenkjenne de tidlige tegn på kreft, er den mest effektive måten å herde kreft på. Jo før du vet, jo før du behandler og jo lenger du bor. Det er bare så enkelt.