generell helse

Slik holder du deg frisk i løpet av de kalde månedene

Anonim

Vintermånedene og frostet vær kan være tøffe på kroppene våre, så det er viktig å ta vare på dem gjennom den kalde årstiden. Når kroppen din begynner å fortelle deg å dvale, følg disse topptipsene om å holde deg frisk og holde deg i form, uansett hva slags vær kaster på deg.

Slik holder du deg frisk i løpet av de kalde månedene

Folk i Storbritannia sover i gjennomsnitt 6 og en halv time per natt, noe som er mye mindre enn den anbefalte 7-9. Om vinteren har folk generelt en tendens til å sove lenger, noe som er naturlig på grunn av de lengre nettene, så bruk denne gangen for å få tak i din sovengjeld.

2. Spis en god frokost

De sier at frokost er dagens viktigste måltid, men dette gjelder spesielt om vinteren når vi bruker opp energien mye raskere. Å spise en god frokost, for eksempel grøt eller havre, er ikke bare deilig, men bidrar også til å øke inntaket av stivelse og fiber, noe som hjelper deg til å føle deg fyldig lenger og unngå unhealthy snacking.

3. Drikk mer melk

Melk og andre meieriprodukter som ost og yoghurt inneholder ikke bare vitale vitaminer som A og B12, men gir også et kalsiumforhøyelse og bidrar til å styrke immunforsvaret ditt - praktisk om vinteren når du er rundt 80% mer sannsynlig å bli forkjølet.

4. Bytt tannbørsten

En som virker åpenbar, men blir ofte forsømt, endrer tannbørsten etter at du har hatt forkjølelse, influensa, infeksjon eller ondt i halsen. Germs kan gjemme seg i børsten og føre til reinfeksjon, og utgjøre en ekstra risiko hvis tannbørsten holdes i nærheten av andre.

5. Unngå Seasonal Affective Disorder (SAD)

Rundt 6 av 10 personer lider av SAD når lyset reduseres i vintermånedene, ifølge Academy of Family Physicians. For å motvirke det, foreslår eksperter at du tar kosttilskudd av vitamin D (som eksponering for solen vanligvis gir), få ​​nok av

øvelser, og til og med vurdere "lysterapi". Det er spesialitet pærer tilgjengelig for å etterligne solens lys for de som lider i mørkere måneder.

6. Fortsett å drikke

Du vil sannsynligvis føle deg mindre tørst om vinteren enn i sommermånedene, men dette kan øke risikoen for dehydrering, noe som gjør deg mer utsatt for sykdom og infeksjon. Å holde seg hydrert er alltid viktig, men spesielt når infeksjoner og flus er ute i kraft.

7. Desinfiserer

Med alle bakteriene som flyr rundt gjennom vinteren er det viktigere enn noen gang å desinfisere hendene regelmessig, så vel som andre ting du og andre mennesker regelmessig er i kontakt med, for eksempel telefoner og tastaturer. Dette kan redusere risikoen for ekkel forkjølelse og influensaspredning.

8. Spis mer frukt og veg

Når det er elendig utenfor, blir det mer fristende enn noensinne å fylle på usunn komfortmat, men å holde immunsystemene dine i striden, avhenger mye av å opprettholde et sunt kosthold og få 5 om dagen.

9. Bli flyttet

Til tross for fristelsen gjennom vinteren til å begrave deg under et teppe er det viktig å få en rimelig trening i hver dag, da dette bidrar til å øke både humøret og immunsystemet. Dette kan variere fra turer til treningsstudioet til en kjøpesenter med massevis av turgåing.

Opprettholde en sunn livsstil øker motstanden mot alvorlige sykdommer og kan legge år til livet ditt (dette kommer til nytte når du ser etter livsforsikring siden beløpet du må betale er basert på din forventede levetid. Et lengre liv = en lavere premium. Det er en vinn-vinn!). Å forplikte seg til å leve en sunn livsstil kan nå ikke bare forlenge forventet levealder, men har også vært knyttet til generelle lykke og nydelsesnivåer. Så vær på føttene og på vegen, og forhåpentligvis vil vinterblåen være en ting fra fortiden, etter alt, bor i Storbritannia, har vi ikke råd til å la været påvirke eller nyte livet for mye!