sykdommer

Hvordan redusere risikoen for astmaanfall

Anonim

Astma er en langvarig kronisk tilstand av luftveiene som forårsaker hoste, bryststramhet, hvesning og i noen tilfeller alvorlige pusteproblemer. Astma er forårsaket av en blanding av miljø (som støv, røyk, luftforurensning, allergi, mugg, influensa og kald luft) og genetiske faktorer. Det er flere måter du kan redusere risikoen for astma.

  1. Trene regelmessig

Mange tror det ikke er trygt for astma-personer å trene fordi det kan utløse astmasymptomer som pusteproblemer,

hvesing, hoste og bryst tetthet. Men ifølge en studie utført i 2012 av Kristin Carson (seniorforsker ved Queen Elizabeth Hospital i Birmingham), er astmatikere som regelmessig trener, ikke mer sannsynlige å ha astmaanfall enn de som ikke trener i det hele tatt . Trening forbedrer kardiovaskulær kondisjon som i det lange løp kan redusere astmasymptomer. Det vil også bidra til å holde BMI under 30.

  1. Unngå allergi utløser

Allergier har alltid vært kjent som en stor utløser for astmaangrep. Er det viktig å vite hva du er allergisk mot. Allergens utløser ca. 80% av alle astmaangrep. Det beste du kan gjøre er å unngå de tingene du er allergisk overfor.

  1. Vær oppmerksom på miljøet

Støv er en vanlig årsak til astmasymptomer. Prøv å støvsuge alt inkludert din madrass og puter hver uke. Det er også en god ide å bruke HEPA-luftfiltre. Mugg og fuktighet kan utløse astmaanfall. Det anbefales å holde husets fuktighet under 45%. Vask ditt bad ukentlig med naturlige produkter som er effektive mot mugg, slik som natron og hvit eddik. Frisk luft er veldig viktig. Det kan imidlertid være litt vanskelig da det ikke er en god idé å holde vinduene åpne i lang tid på grunn av utendørs allergener som pollen. Et godt klimaanlegg er en god ide.

  1. Gjør regelmessige kontroller

Regelmessige kontroller vil bidra til å forhindre astmaanfall. Du vil kanskje gå til legene hver 3. måned eller så. Pass på at du tar opp reseptene dine for forebyggende behandlinger. Til slutt, prøv tipsene som er forklart ovenfor, og husk å ikke bli selvtilfreds da selvtilfredshet er en viktig årsak til astma dødsfall. Vi vil gjerne høre historien din så vær så snill å ikke nøle med å legge igjen dine tanker i kommentarfeltet nedenfor. Er det noen andre ting du gjør for å redusere risikoen for astmaanfall?