generell helse

Hvor mange timer i søvn skal jeg være rettet mot hver natt?

Anonim

Dette er et vanlig spørsmål som nesten alle har på et tidspunkt i livet deres. Utover å bestemme den beste stillingen å sove i, eller den beste madrassen fra IKEA for ditt spesielle nivå av komfort, må du lage en søvnplan som fungerer for deg.

Jeg trodde det var åtte timer

Åtte timer er en nyttig tilnærming, men andre faktorer kan forandre det drastisk. For eksempel kan alderen din og gjennomsnittlig nivå av daglig fysisk aktivitet ha stor effekt på den nødvendige søvnplanen.

Ideelle sove timer etter alder

Som noen foreldre vet, sover nyfødte mye . Nyfødte spedbarn kan sove hvor som helst fra 12 til 18 timer om dagen, og teste dem for å finne ut hvilket nummer som er optimalt, er ganske vanskelig. Spedbarn kan ikke fortelle deg at de føler seg skarpe fordi de ikke har fått nok søvn - men foreldre kan ofte si det uansett.

Ifølge National Sleep Foundation er det ideelle antall timer for nyfødte å sove hver dag et sted mellom 14 og 17. Etter tre måneder faller dette til mellom 12 og 15 timer, og strammer deretter til mellom 11 og 14 timer til alderen av to.

Forskolearbeidere trenger å sove i mellom 10 og 13 timer hver dag, mens skolebarn på 6 år og eldre er best ute med mellom 9 og 11 timers søvn. Ungdommer mellom 14 og 17 år skal få mellom 8 og 10 timer eller sove, mens voksne mellom 18 og 65 år skal få mellom 7 og 9 timer hver natt. Mennesker over 65 år kan komme med mindre søvn, mellom 7 og 8 timer.

Hvor aktiv er du?