miste / få vekter

Hvordan få kontroll på emosjonell spising for vekttap

Anonim

Tips for å få kontroll over emosjonell spising for vekttap

Forskning gjort av Mayo Clinic antyder at de sterkeste trang til mat kan noen ganger skje når du er på ditt svakeste punkt følelsesmessig. Du kan slå til mat som en komfortmat når du har et problem eller du er stresset.

Men hvis du prøver å gå ned i vekt, vil følelsesmessig spising ta en avgift på kostholdet ditt, da det vanligvis fører til for mye fet og søt mat og vanligvis om natten. Hvis du er utsatt for følelsesmessig spising, kan du ta kontroll over kostholdet ditt og komme tilbake på sporet ved hjelp av gode spisevaner.

Emosjonell spising er en måte som du undertrykker eller beroliger de negative følelsene. Dette betyr at du kan spise for mye fordi du er ensom eller deprimert. Du kan spise fordi du er i økonomiske kriser. Din vekttap innsats kan bli avbrutt i løpet av hverdagens problemer kan sende en utløser for negative følelser.

Noen av disse utløserne er som følger:

• tretthet

• Arbeidsledighet

• Finansielle trykk

• Forholdskonflikter

• Helseproblemer

Noen mennesker kan faktisk spise mindre under en følelsesmessig binge eller du kan spise veldig fort, men feil ting. Enten du liker det eller ikke, vil du rotte fordi det er praktisk. Du kan finjustere dine følelser til hvor dine følelser dukker opp når du er stresset eller sint, og du vet ikke engang at de er der før det er for sent.

Mat kan også være en distraksjon. Hvis du er bekymret for noe, er det normalt at du vender deg til komfortmat for å hjelpe deg med å slappe av.

Uansett om du spiser eller ikke spiser, er sluttresultatet det samme, og du ender opp med å føle deg følelsesmessig og ikke håndterer dine problemer. Nå kommer skylden tilbake, og du spiser mer og føler deg skyldig. Og så går den onde syklusen. Du overvinner av dine følelser, du kritiserer deg for å komme deg unna, du føler deg dårlig og du overtar igjen.

Tips for å holde vekttapet ditt på sporet:

• Få en matdagbok og hold en liste over ting du spiser. Ikke noe, men alt som går i munnen din, skal skrives ned

• Få stresset ditt under kontroll

• Ha en realitetskontroll med sulten din

• Kjemp kjedsomhet i stedet for å spise det

• Få støtte - snakk med en venn eller et familiemedlem

• Ta bort fristelsen - ikke kjøp den - ikke ta den med hjem - ikke spis den

• Ha en sunn diettplan og snacks klar hjemme

• Lær av tilbakeslag - Hvis du går av vognen, tilgi deg selv og kom tilbake neste dag

• Ikke frata deg selv, du vil bare spise mer Emosjonell spising kan også bli vanedannende. Du kan spise uten å tenke på hva du gjør. Du må ta kontroll over dine spisevaner, og når du mest sannsynlig vil overeat, sørg for at du har de riktige fruktene og grønnsakene i huset, og ikke en haug med godteri og iskrem.

Hvis du vil ha mat mellom måltider, få en lavt fettfattig lav kalori snack, for eksempel en yoghurt, et stykke frisk frukt eller unbuttered popcorn. Pass deg også på ryggen når du gjør positive endringer i kostholdet ditt.

Hvis du har fulgt alle disse tipsene og likevel ikke kan få kontroll over dine vaner, kan du trenge profesjonell hjelp. Å gå til terapi kan hjelpe deg med å lære nye håndteringsevner og forstå følelsene bak din emosjonelle spising. Du kan også ta en nærmere titt på deg selv og se om du har en spiseforstyrrelse som kan knyttes til en spiseforstyrrelse.

Det er ikke en diett laget som er lett å følge. Noen av dem er enklere enn andre, men alle tar vilje og tålmodighet. Hvis du er heldig å ha vilje, så er du en av de heldige. Dette er når du må grave dypt inne og finne ut hva du er laget av.