gamle aldre

Hvordan finne en omsorgsperson for en aldrende foreldre

Anonim

Å finne en dyktig og medfølende omsorgsperson for en aldrende foreldre kan virke som en skremmende oppgave. Å bryte dette store oppdraget ned i mindre kan imidlertid gjøre søket mye lettere.

Før du begynner å søke etter en god hjemmepersonell, må du først vurdere foreldrenes behov . Finn ut hva foreldrenes forventninger er og hvor mye hjelp hun trenger. På den måten har du en klarere ide om hva du leter etter i en omsorgsleverandør. Svar på følgende spørsmål for å finne ut hvilken type omsorg som passer for foreldrene dine:

  • Har foreldrene behov for å se etter døgnet eller bare noen få timer om dagen? Hvor ofte trenger du en omsorgsperson?
  • Hvilke spesifikke oppgaver trenger foreldrene din hjelp med? Hvilke plikter forventer du at en omsorgsperson skal utføre?
  • Har foreldrene dine spesielle forhold, som inkontinens og demens, som krever spesialisert omsorg? Krever hun bruk av medisinsk utstyr, for eksempel en oksygenkonsentrator eller enteral matingspumpe, for eksempel?
  • Hvilke egenskaper er du ute etter i noen som vil være en del av foreldrenes husholdning? Hva tror du kan bidra til å gjøre foreldrenes levekår trygg og glad? Leter du etter noen med sans for humor og eksepsjonell tålmodighet, eller vil du ha noen som er en stickler for regler?
  • På samme måte må du avgjøre hva foreldrenes oppførsel vil være som hos en omsorgsperson. Forstår foreldre å være alene? Hva er hans kjæledyr peeves? Har han misliker å røyke eller hint av sigarett lukt?

Nå som du er klar til å speide etter en omsorgsperson, skriv en rett frem jobbbeskrivelse, slik at både du og den potensielle medarbeider er på samme side. Inkluder det nødvendige nivået av helsevesenet trening (RN, CNA, LVN), års erfaring, og om du trenger noen som vet hvordan du kjører eller bruker spesifikt hjemmebehandlingsutstyr.

Finn ut om foreldrene dine trenger hjemmepleje eller hjemmehelsetjenester . Hvis foreldrene trenger døgnet rundt hjelp eller lider av sykdom eller funksjonshemning, kan hjemmehelsetjenesten være mer egnet. På den annen side, hvis familiemedlemmet trenger hjelp med daglige aktiviteter som husholdningsarbeid og personlig omsorg eller bare er i lyst på fellesskap, så er hjemmehelsetjenesten mer hensiktsmessig.

Hvis du velger hjemmehelsetjeneste, vil du trenge noen troverdige til å være foreldres omsorgsperson. Hvor finner du en pålitelig og profesjonell omsorgsperson? Bortsett fra henvisninger fra familie og venner, er det to måter å gå om dette - enten ansette fra en hjemmebyrå eller få en personlig omsorgsleverandør . Hver har sine fordeler og ulemper. La oss ta en titt på dem:

Hjemmepleje