sykdommer

Hvordan diabetes påvirker visjon og tannhelse

Anonim

Det er ingen hemmelighet at diabetes ofte går hånd i hånd med andre kroniske lidelser, som hjertesykdom, og kan forårsake en rekke alvorlige komplikasjoner, inkludert nerveskader og lemmeramputasjon. Når det gjelder forståelse for hvordan diabetes kan påvirke muntlig og visuell helse, kan mange imidlertid føle at de er i mørket.

Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) fant nylig at en av de to amerikanerne 30 år eller eldre har periodontal sykdom. Gumsykdommer er infeksjoner i munnen som påvirker vev og bein som holder en persons tenner på plass og kan føre til dårlig pust, abscesser og tanntap. Risikoen for tannkjøttsykdom er enda høyere for de 26 millioner amerikanerne som lever med diabetes.

Gumsykdom kan gjøre det vanskelig å kontrollere blodsukkernivået, og høye eller ukontrollerte nivåer av glukose i kroppen kan forverre munninfeksjoner. Denne syklusen kan forårsake smertefulle tannkjøtt og vev som til slutt kan resultere i tanntap. Faktisk kan tyggegummi sykdom være en første indikator på at en person kanskje ikke har kontroll over sitt blodsukkernivå.

Primære omsorgspersoner, tannlege og øyeomsorgsspesialister samarbeider for å oppfordre de som lever med sykdommen, til å planlegge regelmessige undersøkelser. Disse besøkene kan bidra til å regulere sykdommenes innvirkning på munn, syn og helbred. For personer som ikke er klar over at de kan ha diabetes, kan visse tegn og symptomer faktisk bidra til å diagnostisere sykdommen.

"God dental- og synshelse - og godt kontrollert blodsukker - er kritisk for å håndtere diabetes og forebygge alvorlige komplikasjoner som kan påvirke munn og øyne, " sier Dr. Michael D. Weitzner, visepresident for National Clinical Operations for UnitedHealthcares dentalvirksomhet .

"Diabetes har potensial til å svekke ens evne til å bekjempe bakterier i munnen og gjennom hele kroppen. Uhåndtert blodsukker kan føre til vanskeligheter med å bekjempe infeksjon effektivt, baner vei for alvorlig tannkjøttsykdom, sier Dr. John Luther, sjefsjef i UnitedHealthcare. "Fordi periodontal sykdom ofte er smertefri, kan folk kanskje ikke vite at de har det før skadene allerede er gjort."

I tillegg til å påvirke oral helse, kan diabetes også ha en negativ innvirkning på synshelsen.

Diabetisk retinopati, som oppstår når sykdommen ødelegger de små blodkarene som nærer retina, er den ledende årsaken til blindhet i USA blant personer mellom 20 og 74 år. Personer med type 1 eller type 2 diabetes er i fare for å utvikle diabetisk retinopati; National Eye Institute anslår at mellom 40 og 45 prosent av amerikanerne diagnostisert med diabetes har noen form for retinopati. Visjonskomplikasjoner relatert til diabetes strekker seg ut over retinopati for å inkludere økt risiko for utvikling av glaukom og katarakt.

Øyeundersøkelser spiller en viktig rolle i diagnostisering, overvåkning og behandling av diabetes, sier Dr. Linda Chous, sjefvaktoffiser ved United Healthcare. "Ifølge CDC viser nyere studier at å holde blodsukkernivået nær normalt kan bidra til å forhindre eller forsinke starten av diabetesrelatert øyesykdom. Alle pasienter med diabetes bør få en omfattende utvidet øye eksamen minst en gang i året. "

Endringer i syn som blørhet, å se flekker eller vedvarende rødhet kan være symptomatisk av sykdommen. Andre synrelaterte komplikasjoner av diabetes som kan fungere som tidlige indikatorer på sykdommen, inkluderer dobbeltsyn, tørre øyne og lokkinfeksjon.

Denne nasjonale diabetesmåneden dr. Luther anbefaler at pasienter med diabetes tar følgende fire forholdsregler for å holde seg frisk:

  1. Sjekk blodsukkeret ditt ofte for å sikre at du administrerer dine nivåer effektivt.
  2. Planlegg regelmessige tann- og synskontroller og varsel tannlegen din og sykepleieren hvis du har diabetes.
  3. Opprettholde en oral helseplan med regelmessig tetning og børsting ved hjelp av tannkrem med en antiplaque eller antibakteriell ingrediens og helst med en elektrisk tannbørste.
  4. Sørg for å ta normale medisiner før tann- og synsbesøk, med mindre tannlegen eller legen din instruerer ellers. For diabetes-relaterte tips, programmer og mer.