øre

Hvordan kan jeg forhindre hørselstap?

Anonim

Forskning har vist at halvparten av oss vil oppleve noen form for hørselstap i livet vårt. Dette er en stor mengde av oss og kan reduseres med noen små endringer i våre livsstiler. Mange av oss tror at å miste vår hørsel er bare en del av aldring. Selv om dette er sant i noen tilfeller, er det mange som lider av støyinducert hørselstap og ikke klar over det. Da dette utvikler seg sakte over en årrekke, viser det noen ganger ikke seg selv til senere liv, dermed forvirringen.

Hørselstap

Du kan bli tilgitt for å tenke at døvhet bare kan skyldes ekstreme lyder som eksplosjoner, dette er ikke tilfelle. Lyder på 85 dB og over har evnen til å forårsake støyinducert hørselstap. For å sette dette inn i konteksten kan en hårføner enkelt overskride dette. Ikke vær redd for å bruke hårføner en gang om dagen i noen minutter, vil ikke forårsake skade. Eksponeringslengden er også en tilskrivningsfaktor. Jo lenger eksponering, desto roligere må støyen være. Det motsatte er også sant, jo høyere støy er jo kortere perioden for å forårsake døvhet.

Mange mennesker har døvhet på grunn av arbeidsmiljøet. Din arbeidsgiver må beskytte deg mot støy, eller de ville være ansvarlige for hørselstapskrav mot dem. Hvis du jobber i et bråkete miljø, må du insistere på at du er beskyttet, eller du kan problemer senere i live.

Kostholdet ditt kan ha stor innvirkning på sannsynligheten for å utvikle hørselstap. Studier har at visse vitaminer og mineraler kan bidra til å forebygge og behandle hørselstap. Støyindusert hørselstap skyldes skade på de indre hårene i øret. Dette skjer på grunn av oppbyggingen av Free Radicals. Vitaminer A, C og E kan stoppe oppbyggingen av disse og forhindre hørselstap som oppstår. Dette sa at det ikke betyr at å ta noen vitaminer vil gjøre deg immun mot støy. De vil hjelpe og redusere sjansene for å gjøre det.

En årsak til hørselstap er når blodstrømmen er begrenset til øret. Dette oppstår vanligvis på grunn av noen form for sykdom. Magnesium kan benyttes for å øke blodsirkulasjonen, som bidrar til forebygging og behandling. Selv om de kan tas som kosttilskudd, bør det fremdeles være tilstede i et sunt balansert kosthold.

En annen årsak til hørselstap kan skade øret. Noen ganger er dette ikke forutsigbart eller forebyggbart, men forsiktighet bør tas så langt som mulig.