generell helse

Slik unngår du sykdom forbundet med regnsesongen

Anonim

Slik unngår du sykdom forbundet med regnsesongen

Regntiden er her en gang, så mange mennesker er glade og noen er ulykkelige fordi i regntiden blir det vanligvis syk og de foretrekker den tørre sesongen. Regn sesongen er bra, men det kommer alltid med noen form sykdommer. Vanlige sykdommer i regntiden er luftveisinfeksjon, lungebetennelse, dysenteri, hepatitt, kolera, polio og tyfus. Andre helseproblemer opplevd i regntiden inkluderer astma, leddgikt, hudsykdommer og kaldt (hoste, nyser osv.).

Kanskje den vanligste sykdommen i regntiden er malaria. Dette er fordi når det regner, har vi mye vanninnsamling i avløp og containere. Det er også vannbassenger og rennene blir overflooded. I områder der de har dårlig drenering, finner du at de har mye stillestående vann, og selv i busker finner du vann som samler på gress.

Temperaturfallet i regntiden ifølge helsepersonen kan også påvirke helsen til folk som er allergiske mot kulde eller de som er astmatiske. Slike personer kunne ha flere angrep i denne perioden.

Måten vi lever de fleste ganger er den egentlige årsaken til de fleste av disse regnsesongrelaterte sykdommene, for eksempel kan dårlig sanitet føre til utbrudd av sykdommer, mangel på renslighet og skitne omgivelser. De fleste sykdommene er enten luftbårne eller vannbårne.

Så da! Hvordan unngår vi dem?

  • Drikk alltid kokt vann bare i løpet av den våte sesongen for å unngå sykdommer som kolera, dysenteri og flere andre sykdommer.
  • Spise av varmt, flytende og lett å fordøye mat anbefales også. Dessuten sier leger at det er sunt å ha tørre og rene klær og trene i 30 minutter daglig for å unngå mange sykdommer.
  • Sørg for at du gjør riktig sanitær alltid og mest spesielt i regntiden, sørg for at ingen stillestående vann ligger rundt omgivelsene. Når ingenting gjøres for å eliminere dette stillestående vannet, går det mygg og legger eggene sine, og før du vet det, vil det være en infeksjonssirkel, og derfor har vi en høy forekomst av malariaangrep i denne sesongen.
  • Hold deg varm i den kalde årstiden ved å bruke riktige klær, unngå overdreven eksponering for regnet. "Du kan ta varmt eller varmt vann når du har katarr som det bidrar til å væske stoffene som blokkerer neseborene og lar deg puste godt.
  • Vitamin C - Å øke inntaket av C-vitamin, enten i naturlig form eller som kosttilskudd, vil hjelpe deg å kjøre bort det kalde viruset raskere. Det er fortsatt et spørsmål om debatt blant leger om vitamin C er en kur mot forkjølelse. Men en sunn tilførsel av dette vitaminet vil aktivere antistoffene dine og redusere alvorlighetsgraden av kulde, uten tvil.

Følg retningslinjene ovenfor for å holde deg frisk og unngå å regne med sesongrelatert sykdom.

Har du noen andre midler du har brukt i regntiden som holder unna sykdommer forbundet med regntiden? Du er velkommen til å dele din erfaring med oss ​​ved å bruke kommentarskjemaet nedenfor; vi vil sikkert sette pris på ditt bidrag.