kvinners helse

Hei dame. Fem tegn MENOPAUSE banker på døren din

Anonim

De fleste kvinner opplever noen fysiske og følelsesmessige symptomer i overgangsalderen, forårsaket av hormonell ubalanse. Vanligvis vil en kvinne begynne å oppleve overgangsalderen symptomene rundt henne midt på 40 år siden kroppens reproduktive evne kommer til slutt.

Tegn eller symptomer på overgangsalderen

Ofte er det første symptomet på overgangsalderen som er en endring i menstrual blødning. Perioder kan bli lettere eller tyngre, lengre eller enda kortere, tiden mellom intervaller kan øke, og det kan være sporadisk savnede perioder. Disse endringene kan forekomme gradvis hos de fleste kvinner, men er ytterligere brå i andre.

Hva er vaginal gjær infeksjon? Symptomer, årsaker, forebygging og behandling

Årsaker til primær og sekundær amenoré

Uregelmessige perioder er mest populære i midten av fireties. Mange forhold kan forårsake uregelmessige perioder, men i peri overgangsalderen er den vanligste årsaken hormonell disproportion. Perioder kan komme tidligere eller senere enn før; blødning kan være lettere eller tyngre enn vanlig; og perioder kan være korte eller påbegynne for det som føles som en evighet. Hoppeperioder og "spotting" - blodtap mellom perioder - kan også være vanlige symptomer på hormonell disproportion.

Overvinne halsbrann under graviditet

En hormonell ubalanse eller reseptbelagte legemidler kan redusere kjøreforstyrrelsen. Alle opplever topper og daler i seksuell lyst, en ebb og flyt i libido som kan være forårsaket av noen av en rekke faktorer. Men for kvinner som går gjennom overgangsalder, er dette plutselige fallet i lyst til å ha seksuell aktivitet eller intimitet vanligvis plagsomt. I menopausale damer, den viktigste årsaken til lav

(Tweet "En hormonell ubalanse eller reseptbelagte legemiddel kan senke #sex-stasjonen. Alle opplever topper og daler i seksuell lyst, ")

Bare for menn: 5 Libido Killers Du gjør nok akkurat nå

Hårtap er vanligvis plutselig eller gradvis å miste eller tynne håret på ditt eget hode. Hårtap, en av de mest ekstremt fysisk merkbare overgangsalderen, skyldes østrogenmangel, fordi hårsekkene trenger østrogen for å opprettholde hårvekst. Hårtap kan muligens være plutselig eller gradvis, eller manifestere som hårtap på hodet eller andre områder av kroppen, inkludert skamflett. Håret kan også bli tørrere og mye mer sprø, og kan slippe ut mer mens du børster eller fra dusjen.

Hva er helsemessige fordeler med avokado?

Den varme flushes, vanligvis ledsaget av overdreven svette, sies å være det hyppigste symptomet som oppstår. Det oppleves av over 80% av kvinnene som går gjennom overgangsalderen. Problemet oppstår som endringer i hormongrader opprører temperaturen som regulerer kanskje hjernen.

Hvorfor Par ikke bør gå glipp av Erotisk massasje

Reduserende nivåer av hormoner i overgangsalderen kan påvirke måten hjernen fungerer på og kvinner kan oppleve symptom på humørsvingninger eller lavt humør i overgangsalderen. Disse symptomene er trolig mer vanlige enn vi skjønner, og svært ofte kan endringer i hormoner føre til depresjon.

(Tweet "# Angst og irritabilitet kan også være en del av #menopausen.")

Angst og irritabilitet kan også være en del av overgangsalderen. Noen kvinner finner disse symptomene i likhet med Pre-menstrual syndrom (PMS) og håndterer dem som sådan. Av og til kan angst eller irritabilitet være ledsaget av hjertebank, eller en bevissthet om hjerteslag.