kvinners helse

Helseproblemer som påvirker kvinner

Anonim

Helseproblemer som påvirker kvinner

Gynekologisk helse og sykdommer som påvirker kvinner inkluderer menstruasjon og menstruelle uregelmessigheter; urinveis helse, inkludert urininkontinens og bekkenbunnsforstyrrelser; og slike forstyrrelser som bakteriell vaginose, vaginitt, livmorfibroider og vulvodyni.

(Tweet "Hjertesykdom er den ledende morderen av både menn og kvinner. I kvinner er tilstanden ansvarlig for ca 29% av dødsfall, rapporterer CDC.")

Helseproblemer som påvirker kvinner

Graviditetsproblemer inkluderer forebygging og fødselspleie, graviditetstap (abort og dødfødsel), for tidlig fødsel og for tidlig fødsel, plutselig barnedødssyndrom (SIDS), amming og fødselsdefekter.

Forstyrrelser relatert til infertilitet inkluderer livmorfibroider, polycystisk ovariesyndrom, endometriose og primær ovarieinsuffisiens.

Andre lidelser og tilstander som bare påvirker kvinner inkluderer Turners syndrom, Rett syndrom og eggstokk og livmorhalskreft.

Spørsmål knyttet til kvinners generelle helse og velvære inkluderer vold mot kvinner, funksjonshemmede kvinner og deres unike utfordringer, osteoporose og beinhelse og overgangsalder

(Tweet "Selv om flere menn dør av # hjertesykdom enn kvinner, har kvinner en tendens til å være underdiagnostisert, ofte til det punktet at det er for sent å hjelpe dem når tilstanden er oppdaget.")

Å drikke for mye alkohol er også skadelig for helsen. Selv om kvinner vanligvis begynner å drikke i senere alder enn menn og har en tendens til å drikke noe mindre, er det nødvendig med lavere doser alkohol for kvinner å utvikle alkoholrelaterte medisinske problemer, inkludert alkoholgiftighet, cirrose og hepatitt.