generell helse

Helse og kosmetiske fordeler ved bruk av aktivert trekull

Anonim

Det siste stoffet som blir kjent for sin evne til å detoxe de siste årene, er aktivert trekull. Den er avledet fra materialer, inkludert kokosnøttskall, tre, kull og torv. Materialet aktiveres i karbon ved bruk av varme gasser.

Så, hva er fordelene ved å bruke aktivt kull?

Som det viser seg, er fordelene både medisinske og kosmetiske.

Aktivert trekull og medisin

Denne kraftige substansen brukes i nødbehandlinger på sykehus, spesielt for behandling av ulike typer forgiftning. Aktivert trekull har evne til å fange kjemikalier og toksiner i kroppen, og skylle dem ut for å unngå reabsorpsjon.

Kull er også brukt for å forhindre absorpsjon av giftet i magen. Vanligvis kreves flere doser aktivt kull for alvorlige tilfeller av forgiftning og overdosering av medikament. Det brukes også til å forhindre andre lidelser som overheng, høyt kolesterol og oppblåsthet.

Aktivert trekull absorberer ikke toksiner, men starter en prosess som heter Adsorption. Under adsorpsjon binder kjemikalier og toksiner til en overflate, i dette tilfellet det aktive kullet. Aktivert trekull er porøst, med negativ elektrisk ladning som forårsaker positivt ladede toksiner å binde seg til.

Kull, i form av trekull, har blitt brukt i årtusener. I henhold til hinduistiske dokumenter som går tilbake til 450 f.Kr., ble kullfilter brukt til å behandle vann.

Aktivert trekull er imidlertid ineffektivt ved behandling av forgiftning forårsaket av etsende stoffer, syrer og til og med alkohol fordi det ikke kan forhindre at disse stoffene absorberes av vårt system. Individuell

Aktiverte trekullsprodukter inneholder også Sorbitol, et søtningsmiddel som virker som avføringsmiddel og hjelper til med å eliminere gift fra kroppen. Imidlertid skal et produkt som inneholder Sorbitol kun administreres under legeens tilsyn da det forårsaker alvorlig diaré og oppkast.

Aktivert trekull og skjønnhet

I tillegg til behandling av overdosering og forgiftning av legemidler har aktivt kull også mange kosmetiske fordeler, som er som følger:

  • Tannbleking : Aktivert trekull endrer pH-balansen i munnen din og forhindrer dermed hulrom, dårlig ånde og tannkjøttsykdommer. Det hjelper også å tynne tennene. Pensle tennene med aktivt kull to til tre ganger i uken for å fjerne flekker forårsaket av kaffe. Skyll godt etter børsting.
  • Akne : Alle som lider av akne, kan bruke aktivt kull for å behandle huden. Det binder med giftstoffer og smuss som forårsaker akne og fjerner dem. Bland en liten mengde aktivert trekull med aloe vera gel og påfør hele ansiktet. Når pastaen tørker, skyll den av. Denne pastaen kan også brukes på bestemte områder av ansiktet som trenger behandling.
  • Anti-aging: Bruk av aktivt kull kan bidra til å forhindre cellulær skade på nyrene og leveren. Det hjelper kroppen å spyle ut giftstoffer som forårsaker skade og for tidlig aldring på grunn av eksponering for feil mat og giftstoffer i miljøet. Å ta to kapsler aktivt kull daglig kan støtte økt hjernefunksjon, bedre nyre- og leverfunksjon, og støtte en sunn fordøyelseskanal.
  • Hår: Fjern giftig oppbygging fra hodebunnen med aktivt kull. Det kan også hjelpe til med å behandle flass, og legge til volum og skinne til hår. Bland bare en liten mengde aktivt kull med vanlig sjampo og bruk. Men vær forsiktig da denne løsningen kan flette ditt lyse hår.

Bivirkninger

Etter å ha brukt aktivt kull for helsemessige formål, er det viktig å drikke rikelig med vann. Dette skyldes at aktivt kull lett kan føre til dehydrering. Å drikke rikelig med vann kan også hjelpe til med å skylle ut toksiner fra systemet og kurere forstoppelse som noen opplever når man tar aktivt kull.

Aktivert trekull har evnen til å binde et stort utvalg av kjemikalier til overflaten. På den måten diskriminerer ikke de sunn og giftige kjemikaliene som absorberes av systemet vårt. Dette betyr at aktive kulltabletter kan binde seg sammen med de gode vitaminer og mineraler i maten, noe som gir mindre for kroppen vår å absorbere.

Siste tanker

Aktivert trekull har lenge vært brukt til å behandle forgiftning og overdosering av legemidler hos pasienter. Likevel har det blitt populært for sine kosmetiske fordeler. Til tross for dette er det tilrådelig å alltid konsultere en lege før du tar aktiverte kulltablett.

Forfatter Bio:

Rachel Oliver er freelancer som har en måte med ord. Hun liker å skrive om alt og alt under solen, men temaer som helse og fitness, sport, konstruksjon og vedlikehold, mote, forretning og teknologi interesserer henne mer. Du kan komme i kontakt med henne på Google+, Facebook og Twitter.