svangerskap

Helsemessige fordeler med svømming under graviditet

Anonim

Svømming under graviditet

Helsemessige fordeler med svømming under graviditet

Hvis du svømmer, brenner du kalorier, føler deg mindre trøtt, sover bedre, og er bedre rustet til å håndtere graviditetens fysiske og følelsesmessige utfordringer. Svømming hjelper deg også med å holde vekten din i et sunt utvalg, og noen kvinner sier svømming gjør dem også mindre oppblåst.

Sikkerhetstips

Svømming er en av de sikreste treningsformene. Hvis du svømte regelmessig før graviditet, bør du kunne fortsette uten mye endring. Bare vær sikker på at du vet tegnene til å slutte å trene når du er gravid.

Hvis du ikke svømte eller trente i det hele tatt før graviditet, bør det fortsatt være bra for deg å svømme, men sjekk først legen din eller jordmor først. Du må starte sakte, strekke seg godt under en gradvis oppvarming og nedkjøling, og vær forsiktig så du ikke overexert deg selv.

Når du er i vannet, kan det være lett å glemme å bli hydrert. James M. Pivarnik, Ph.D., fra Michigan State University, sier at mens det ikke er noen offisiell anbefaling for hvor mye vann gravid kvinner skal drikke mens du trener, er en god retningslinje å drikke ett glass på 8 gram før du begynner å svømme, ett glass for hver 20 minutters trening, og ett glass etter at du kommer ut av bassenget. I varmt eller fuktig vær trenger du mer.

Første trimester tips

Hvis du har energi, svøm i minst 30 minutter på de fleste, om ikke alle, ukedager. Svømming første om morgenen kan motvirke kvalme og stimulere deg for resten av dagen.

Andre trimester tips

Graviditeten din vil ikke kreve at du kutter ned på svømming mens du vokser fordi det er lett på forventningsfulle mødre. Og fordi vannets oppdrift reduserer tyngdekraften på kroppen din, kan du til og med lyve på ryggen for å gjøre bakslaget uten å risikere forringet blodstrøm, slik øvelser kan forårsake på tørt land.

Du vil sannsynligvis ikke trenge å modifisere diett, men tenk på å få svangerskap for fødselspermisjon, slik at du er mer komfortabel når magen din utvides.

Tredje trimester tips

Brystslaget kan være det mest fordelaktige slag i tredje trimester fordi det forlenger brystmusklene og forkorter rygmuskulaturen, to områder som vanligvis blir feiljustert ettersom kroppen din endres under graviditeten, sier Julie Tupler, RN, sertifisert personlig trener og grunnlegger av Maternal Fitness, et treningsprogram for nye og forventede mødre i New York City. Bruk en snorkel for å lette trykket på nakken din når du bobber opp og ned for luft.

Skjult fra: Babysenter