matvarer

Helsefordeler ved Kale

Anonim

De beste løvgrønne grønnsakene for helsen må inkludere kale. Kale inneholder vitaminer som A, B6, B1, B2, B3, C og K. I tillegg inneholder kale mangan, kobber, kalsium, kalium, magnesium, fosfor, jern, kostfiber og protein også. Videre har den omega-3 fettsyren kalt alfa-linolensyre (ALA). Videre inneholder kale antiinflammatorisk, antioksidant, anticancer, hjerte-beskyttende, antidepressive og antivirale egenskaper. På grunn av sine fordelaktige egenskaper foreslår helsepersonell å spise Kale 4 eller 5 ganger i uken. Her er noen av de fantastiske helsemessige fordelene av kale.

Helsefordeler ved Kale

Videre, på grunn av sitt høye vanninnhold og fiber og lavt fett, inneholder denne grønnsaken en lav energi tetthet som bidrar til vekttap. Du kan bruke denne grønnsaken til å lage ett glass vegetabilsk juice, en bolle suppe eller en grønn salat.

  1. Forbedre Bones helse

Kale er fullpakket med kalsium, vitamin K, magnesium samt omega-3 fettsyrer, som alle er nødvendige for beinhelse. K-vitamin spiller spesielt en viktig rolle for å forebygge osteoporose. I tillegg hjelper vitamin K med å holde kalsium i beinmatrisen din. Mangel på vitamin K kan føre til beinbrudd. Du kan spise grønnkål i dampet, grillet eller rå form. Denne grønnsaken gjør et fantastisk tillegg til smørbrød, salater, forretter og supper også.

  1. Forhindre anemi

Hvis nivåene av røde blodlegemer er lave, forårsaker det anemi, noe som fører til tretthet. Kroppen trenger jern for å øke hemoglobinnivået og få røde blodlegemer. Kale kan bidra til å forhindre jernmangel anemi fordi den er lastet med jern. I tillegg bidrar det til å forbedre absorpsjonen av jern av kroppen takket være vitamin C. Dessuten er kale full av folsyre og vitamin B12 som kroppen krever å gjenopprette fra anemi

  1. Bekjempe kreft

Kale bidrar til å beskytte mot ulike kreftformer som kolon, eggstokk og prostata fordi den har kraftige antioksidanter, som flavonoider og karotenoider. Videre omfatter kale sulfforafanforbindelsene som er effektive for å bekjempe kreft, spesielt tykktarmskreft. I tillegg kommer kale med vitamin K og phytonutrients, som alle bidrar til å hindre fri radikal skade. Videre omfatter kale en forbindelse som kalles indol-3-karbinol, som bidrar til å forebygge kreft. For å forebygge kreft anbefales det å legge til kale i kostholdet ditt.

  1. Lavere betennelse

I utgangspunktet kan betennelse i kroppen vår være symptomet og årsaken til mange helseproblemer, for eksempel leddgikt, astma og autoimmune lidelser. Kale har også omega-3 fettsyrer og en sterk anti-inflammatorisk egenskap som reduserer betennelse og smerte også. Videre består kale av karotenoider som fungerer som betennelsesreduserende antioksidanter, og vitamin E og C også. Disse komponentene bidrar til å kjempe mot pro-inflammatoriske molekyler kalt cytokiner. Slik, for å bekjempe smerte og betennelse, konsumere ofte kale juice.

  1. Forbedre øyehelsen

En av de beste helsemessige fordelene ved kale er å forbedre øyehelsen. Kale er full av mange karotenoider som kroppen vår krever å produsere vitamin A. I utgangspunktet bidrar vitamin A til å beskytte hornhinnen og hemmer også degenerasjon av øyeceller for å sikre god syn.

Videre består kale av karotenoider lutein og zeaxanthin, som alle er nyttige for øyehelsen. Begynn å ta denne grønnsaken i kostholdet ditt i salat-, suppe- eller juiceformen for å sikre god syn.

  1. Aids In Detoxification

I utgangspunktet gir kale omfattende støtte til kroppens avgiftningssystem. Kale består av svovel og fiber som hjelper avgiften. Fiber bidrar til å binde med giftstoffer, hindrer dem fra å bli absorbert av kroppen og fjerne dem som avfallsprodukter. Videre bidrar isotiocyanatene til å regulere prosessen med avgiftning på genetisk nivå. Til dette formål kan du lage en detox smoothie ved å blande sammen 1 kopp hakkede grønnkål, ½ hver av peeling og frøet sitron og lime, 1 banan, 1 kopp vann, ½ ss revet ingefær med 1 ss rå honning. Deretter starter dagen med den fantastiske grønne smoothie.

  1. Behandle diabetes

Kale er også bra for type 1 og type 2 diabetes også siden den inneholder fiber. Fiber bidrar til å redusere blodsukkernivået hos de som opplever type 1 diabetes. Det bidrar til å forbedre blodsukkeret, lipider og insulin nivåer hos personer som har type 2 diabetes. I tillegg inneholder kale omega-3-fettsyrene som bidrar til å øke insulinfølsomheten og lavere glukoseinnhold. Videre kan kale bidra til å håndtere type 2 diabetes på grunn av magnesium.

  1. Forbedre hjertehelsen

Økende hjertehelse er også et av de beste helsemessige fordelene ved kale. Kale kan bidra til å beskytte mot hjertesykdom. Kale hjelper kroppen din til å bekjempe frie radikaler, skadelige celler og genetisk materiale, fordi det inneholder antioksidanter. I tillegg består kale av magnesium og kaliuminnhold som bidrar til å opprettholde blodtrykket. I tillegg bidrar høyt kaliuminntak til å fjerne risikoen for slag. Konsumere grønnsaksjuice med en teskje pulverisert chia frø eller linfrø noen ganger per uke for å forbedre kardiovaskulær helse.

  1. Styr ditt immunsystem

Kale bidrar også til å styrke immunforsvaret for å bekjempe bakterier og virus takket være næringsstoffene og antioksidanter. Vitamin A i kale spiller en viktig rolle i å produsere energi i cellene, mens vitamin C bidrar til å øke immunforsvaret og hjelpemidler i å regenerere andre antioksidanter i kroppen din. Videre består kale av jern og folat, to viktige immunforsterkende næringsstoffer. Du kan legge kale til salater, supper, smoothies, eller lage kale chips.

  1. Hudhelse

Kale er viktig for hudpleie. Vitamin C som finnes i denne grønne grønnsaken bidrar til å skape kollagenet som trengs for hudstyrken. I tillegg er det rik på kobber som forsterker syntesen av melanin og beskytter huden mot solen. Bortsett fra det, øker vitamin A i den sunne celleveksten og hindrer hudsykdommer. I tillegg forhindrer antioksidanter i den effekten av ultrafiolett stråling på huden din.

Merk:

Kale inneholder en målbar mengde oksalater, slik at personer med nyreproblemer, gikt, galleblæreproblemer eller revmatoid artritt må konsultere legen sin før de legger denne grønne grønnsaken til kostholdet. Plus, folk med skjoldbruskkjertelproblemer bør ikke spise kale i store mengder.

Håper du fant dette innlegget på fordelene med Kale var nyttig! Husk å dele dine erfaringer med oss.

Forfatter Bio:

Denne gjesteposten er av Nina Nguyen, en blogger med mange års erfaring med å søke de beste naturlige hjemmehjelpemidler for skjønnhets- og helseproblemer