generell helse

Helsefordelene til klassisk musikk

Anonim

Musikk påvirker en stor del av vårt daglige liv. Musikk kan bidra til å forandre våre humør, fremkalle følelser, og til og med motivere oss. Ritualer, tradisjoner og feiringer fra fødsel til død involverer musikk i noen form eller sjanger. Begrepet helsefordeler og klassisk musikk er ofte påvist i en setning. Dette er fordi å lytte til klassisk musikk kan forbedre din fysiske og mentale velvære.

Forskere fra Finland var spesielt interessert i hvordan klassisk musikk er knyttet til vår helse. De oppdaget at klassisk musikk har positive effekter på hjernens kognitive prosesser som læring og minne og dopaminproduksjon. De oppdaget også at SNCA, primært gen involvert i Parkinsons sykdom, er påvirket av musikkterapi. Imidlertid ble disse effektene bare sett hos individer som er musikalsk tilbøyelige, noe som tyder på at en viss kjennskap til klassisk musikk er nødvendig for å indusere disse effektene.

Men fremkomsten av teknologi gjør klassisk musikk mer tilgjengelig for alle. I dag er det vanlig at folk hver har sine egne bærbare musikkspillere og til og med bærbare høyttalere. Så sett opp din egen musikkterapi-rutine for å oppleve de forskjellige helsemessige fordelene som klassisk musikk kan gi deg.

Induce Relaxation and Deep Sleep

Sett på litt klassisk musikk, og du vil føle seg avslappet om noen minutter. Klassisk musikk er et veldig kraftig verktøy som beroliger ditt sinn, slik at kroppen føles mer avslappet og rolig. Det har til og med vist seg å være effektivt for å hjelpe folk som lider av søvnløshet og angstlidelser.

En studie viser at studenter som lider av søvnløshet, var i stand til å oppnå bedre søvnkvalitet etter å ha lyttet til klassisk musikk i 45 minutter i stedet for tilfeldige søvnhjelpemidler og medisiner som de normalt tar.

Reduser smerte og hastighetshelbredelse

Klassisk musikk hjelper til med å omprogrammere hjernen og hjelpe pasientene med å fokusere på den beroligende musikken i stedet for smerten. Det kan brukes i smertebehandling for postoperative pasienter, kreftpatienter, og de som lider av kronisk smerte av en hvilken som helst opprinnelse. Studier viser også at musikkterapi kan bidra til raskere helbredelse av skadede vev fra kirurgi eller skade. En annen undersøkelse i London viste videre at pasienter som lytter til klassisk musikk, tar mindre smertestillende medisiner enn de som ikke gjør det.

Lindre stress og forbedre humøret

Forskning tyder på at lytte til musikk, klassisk eller på annen måte, har samme fysiologiske effekt som en massasje. Musikk har positive effekter i hjernen som bidrar til å lindre symptomer på angst og depresjon. Faktisk tester de for tiden bruk av Mozart for å redusere førerens aggresjon i Tyskland. Så, hvis du begynner å føle deg engstelig, ta en dyp pust og sett inn Mozart for å unngå å gjøre en dårlig situasjon verre.

Forbedre mental hukommelse og minne

Klassisk musikk er kjent for å hjelpe til med læring og minneoppbevaring. Faktisk har mange studier vist at studentene går bedre i eksamen og tar mindre tid å fullføre testene når de hører på klassisk musikk mens de studerer. Flere studier viser også at det kan øke sin IQ, og at det å lytte til klassisk musikk under graviditeten kan hjelpe til i deres ufødte barns hjerneutvikling.

Begrepet "Mozart Effect" ble laget av denne grunnen. En nylig studie fant at Mozarts L'allegro con spirito utløser deler av hjernen knyttet til minne, resonnement og problemløsing, mens Beethovens Fur Elise ikke gnist noen signifikant forandring i hjernens aktivitet. Å legge til klassisk musikk i din daglige rutine, spesielt Mozart, vil være til nytte for ditt sinn og kropp på flere måter enn du kan forestille deg. Det ville også være en god ide å investere i en høyttalerhøyttaler slik at du alltid kan høre klassisk musikk hvor som helst du går.

Som Billy Joel sa det, "Musikk i seg selv er helbredende. Det er et eksplosivt uttrykk for menneskeheten. Det er noe vi alle er rørt av. Uansett hvilken kultur vi er fra, alle elsker musikk. "

Michelle Gonzalez har skrevet for små og mellomstore bedrifter i USA, Canada, Australia og Storbritannia de siste fem årene. Hun er en svært erfaren blogger og SEO copywriter, skrive forretningsblogger for ulike bransjer som markedsføring, lov, helse og velvære, skjønnhet og utdanning.