generell helse

Skadelig sollys kan skje når som helst på året

Anonim

Skadelig sollys kan skje når som helst på året

Hvis du ikke bruker solkrem rutinemessig, er huden din i fare for tidlig aldring, og også for å utvikle hudkreft, spesielt melanom, den dødeligste form. De andre konsekvensene som ikke kan være livstruende inkluderer rynker, en ujevn hudfarge og misfarging og mørke flekker på ansikt, bryst og hender.

Vær snill mot huden din

"Å bruke tilstrekkelig solkrem er viktig daglig komponent for alle hudtyper for å beskytte mot dødelig hudkreft og de ravaging effektene av UVA / UVB eksponering på huden din, " sier Washington DC dermatologen Cheryl Burgess. "Alle er utsatt for solbrenthet og hudkreft, selv hudfargen. Det er ikke slikt som et trygt solbrent - med mindre det kommer ut av en flaske eller et rør av selv-tanner. ' Hun anbefaler at du bruker bredspektret solkrem SPF 30 som beskytter mot UVA- og UVB-stråler hver 2. time, og gjenta etter svømming eller svetting. Gjør dette trinnet i ditt daglige morgenregime året rundt ved å bruke solkrem under sminke.

Omvendt skade

Selv om du religiøst beskytter huden din nå, kan tidligere skader bak sin stygge hode i form av flettet hyperpigmentering som solstråler og brune flekker. Husk at grunnlaget for denne misfargingen ble lagt år siden av soleksponering og miljøfaktorer. Invasive prosedyrer som lasere eller lysbaserte behandlinger og dype peeling kan redusere utseendet på disse flekkene, men disse behandlingene er dyre og krever ofte nedetid. Hudlysningsregimer tilgjengelig gjennom dermatologer eller plastikkirurger kan ofte være den første behandlingslinjen som bidrar til å redusere utseendet på kjedelig, skadet og pigmentert hud. Tradisjonelt har den aktive ingrediensen i skin lighteners vært hydrokinon, noe som kan forårsake en rekke uønskede effekter som lysfølsomhet og mørkblå eller svartepigmenterte lesjoner.