menneskers helse

Gynecomastia kirurgisk utvinning

Anonim

Resultatene av gynecomastia kirurgi eller mannlig bryst reduksjon er ment å være permanent siden kjertelvev, hud og ekstra fett vil være borte for godt. Imidlertid er det viktig at du følger noen instruksjoner og retningslinjer under gynekomasti kirurgisk gjenopprettingstid for å få mest mulig problemfri, postoperativ opplevelse.

Restitusjonstid:

Total gjenvinningstiden for gynecomastia kirurgi varierer vanligvis mellom 4-6 uker, avhengig av hvordan pasientens kropp er helbredende. Du må gjennomgå total sengerest i de første 3 dagene for ikke å forstyrre helingsprosessen. Like etter operasjonen kan pasienten føle smerte, ubehag og tetthet i området som kan håndteres med smertestillende medisiner. Stingene vil bli fjernet innen en uke eller ti dager etter operasjonen, etter som det er mulighet for hevelse.

En av de viktigste faktorene bak en vellykket gynecomastia kirurgi erfaring er en skikkelig forståelse av do's og don'ts i post-kirurgisk perioden. Fortsett å lese denne artikkelen for å finne ut alt du trenger å vite om hva du kan forvente etter din gynecomastia kirurgi.

Ting å forvente etter mannlig brystreduksjon kirurgi:

Kvalme:

Dette er en av de vanligste problemene som kan skyldes anestesi, antibiotika eller smertestillende medisiner. Sørg alltid for at du tar legemidlene med riktig mat. Hvis problemet vedvarer, kan legen din foreslå at du stopper smertestillende medisiner.

Blåmerker og hevelse:

Blæren og hevelsen er en vanlig forekomst etter en gynekomasti kirurgi. Blæren kan enten være begrenset til området rundt brystet eller det kan utvide seg til brystet og magen. Blæren er vanligvis rød, svart eller lilla eller en kombinasjon av alle disse fargene. Blodene vil fortsette å øke i de første 3-4 dagene etter operasjonen og deretter sakte bli gul i farge og falme innen ytterligere 7 dager.

Hevelsen kan enten være lokalisert eller diffundert. Lokalisert hevelse krever ikke noen form for behandling. Men i tilfelle diffus hevelse må du bruke kaldt komprimering i to dager etterfulgt av varm komprimering i ytterligere noen dager.

Alvorlig hevelse:

Alvorlig hevelse som ofte kan følge operasjonen kan være av følgende slag:

Hematom: Er som en alvorlig opphopning av nytt blod som kan skje innen ti dager etter operasjonen. Det fører til ganske smertefulle hevelser på brystområdet som kan føle seg sårt og vanskelig å røre ved. Selv om tilfeller av alvorlig hevelse krever umiddelbar behandling, er behandlingen neste dag bra for mindre alvorlige tilfeller.

Seroma: Seroma er en blanding av blodprodukter og kroppsvæsker som vanligvis tas ut gjennom en stor sprøytepunktur med lokalbedøvelse. Pasientene trenger trykkdressing i tre til fem dager etter behandling av hematom eller serom.

Lite energi:

Energinivået ditt går ned i opptil åtte uker. Sørg for å ha et sunt kosthold og drikke rikelig med vann. Prøv også å få så mye hvile og søvn som mulig for rask gjenoppretting.

arrdannelse:

Innsnittene kommer til å falle langsomt ut, men det kan ta opptil et år for de å helbrede ordentlig. Fortsett å bruke kirurgisk opptak som beskrevet av legen din. Innsnitt tar vanligvis tid å helbrede, så du trenger litt tålmodighet. Du kan gjøre bruk av arrreduserende kremer etter å ha konsultert din kirurg.

Hovent brystområde:

Brystområdet ditt vil bli ømt og hovent i noen uker etter operasjonen. Det er ikke nødvendig å bli plaget av dette siden hevelsen kommer til å avta med tiden. Husk at kroppen din helbreder asymmetrisk. Derfor kan den ene siden av brystet bli hovent mens den andre siden ikke er. Kontakt legen dersom det er en markert forskjell i hevelsen på sidene.

Arrvev:

Noen uker etter operasjonen kan du begynne å legge merke til noen klumper i brystområdet. Dette er ingenting annet enn arrvevdannelsen som er en av de vanligste bivirkningene av en mannlig brystreduksjonskirurgi. Arrene kan føles som et hardt humpete område rundt brystvorten eller mot armhulen.

Følelsesmessige oppturer og nedturer:

Det er vanlig for pasienter å gjennomgå følelsesmessige forstyrrelser umiddelbart etter operasjonen. De følelsesmessige oppturene og nedturene kan fortsette i opptil en uke eller ti dager etter operasjonen. Vet at dette er en svært vanlig bivirkning, så prøv å nå ut til de nærmeste.

Ting å gjøre og unngå etter gynecomastia kirurgi:

Aktivitet:

Umiddelbart etter operasjonen begrenser bevegelsen til mindre enn 15 minutter om dagen. Prøv å ikke løfte noe tyngre enn 5 kg og unngå å ha sex i minst to uker.

Sove:

Etter en brystreduksjonskirurgi må pasienten hvile i en vinkel på 45 grader i minst tre dager, hvorpå du kan sove normalt hvis du vil.

Soleksponering:

Direkte eksponering for sollys bør definitivt unngås i minst en måned og en halv etter operasjonen. Kontakt med solstrålene vil forlenge hevelsen og kan føre til permanent misfarging. Videre kan eksponering for sol i tidlig stadium gjøre arret mer merkbart etterpå på grunn av hyperpigmentering. Pass på å bruke en solskjerm mens du går ut topløs i minst seks måneder.

Dusj:

Det anbefales at du ikke tar et bad i de første 2 dagene etter operasjonen.

medisiner:

Pass på at du ikke tar noen form for blodfortynnere inkludert aspirinbelagte gjenstander i minst 7 dager.

Arbeid:

Du kan komme tilbake til stillesittende arbeidsplasser innen tre dager etter operasjonen. Men jobber som er fysisk anstrengende må unngås i en eller to uker. Ideelt sett må du endre jobbene dine eller få en hjelpende hånd.