kvinners helse

En fremtid uten kvinnelig kjønnslemlestelse. Hvorfor FGM trenger å stoppe nå

Anonim

Kvinnelig kjønnslemlestelse

Kvinners kjønnslemlestelse (FGM) omfatter alle prosedyrer som involverer delvis eller total fjerning av kvinnelige ytre kjønnsorganer eller annen skade på kvinnelige kjønnsorganer av ikke-medisinske årsaker, som definert av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Det er også kjent som "kvinnelig omskjæring" eller "kutting", og av andre begreper som sunna, gudniin, halalays, tahur, megrez og khitan, blant andre.

FGM utføres vanligvis på unge jenter mellom barndommen og 15 år, vanligvis før puberteten starter. Det er ulovlig i Storbritannia og er barnemishandling.

Det er veldig smertefullt og kan alvorlig skade helsen til kvinner og jenter. Det kan også forårsake langsiktige problemer med sex, fødsel og psykisk helse.

Selv om praktiseringen av omskåret kvinner anerkjennes internasjonalt som et brudd på kvinners rettigheter, er det vanlig i mer enn 27 afrikanske land, så vel som Jemen og irakisk Kurdistan, og i Asia og Midtøsten. Kvinnenes omskjæring før og etter forårsaker flere endringer hos kvinner og skaper ofte flere helsemessige problemer også. Fortsett å lese for å lære mer om problemet.

Typer av kjønnslemlestelse hos kvinner.

Sosiologiske og kulturelle grunner: Ulike samfunn føler at FGM er en metode for å lage en ung jente i et samfunn, og de antar at dette er et skritt som en jente tar for å bli kvinne. Noen vanlige myter i samfunnene fremmer også denne praksisen - noen antar at hvis de holdes uutviklede, vil klitoris ende opp så stort som en penis er.

Hygiene og estetiske grunner: Noen boligområder tror at den eksterne jenta kjønnsorganene er skitne og stygg, så de bruker FGM for hygiene.

Strenge grunner : Mange bruker religiøs doktrin for å rasjonalisere denne praksisen, men i virkeligheten sanksjoner hverken islam eller kristendommen FGM.

Sosioøkonomiske faktorer : I enkelte samfunn er det obligatorisk for kvinner å gjennomgå FGM før de kan få hitched. I samfunn hvor kvinner i stor grad er avhengige av menn, bør de følge normen og velge prosessen for å bli gift.

Helsefare for kvinnelig kjønnslemlestelse

//www.who.int/mediacentre/factsheets/fs241/en/
//www.nhs.uk/Conditions/female-genital-mutilation/Pages/Introduction.aspx
//www.who.int/reproductivehealth/topics/fgm/health_consequences_fgm/en/