matvarer

Mat Etiketter: Vet du virkelig hva du spiser? Naturlig og organisk.

Anonim

Med så mange mennesker som prøver å forbedre sine spisevaner, er den gode nyheten at det er mange sunne alternativer på butikkhyller enn noen gang før. Men det svimlende utvalg av produkter gjør det vanskelig å vite hva de beste valgene egentlig er. Har du noen gang stirret på produktene på en butikkhylle og lurte på hva alle etikettene betydde? Hvordan vet du hvilke du bør mate familien din

To vanlige merker som synes å være spesielt forvirrende, er "naturlige" og "organiske". Hvis du har lurt på hva disse to begrepene betyr og hva forskjellen er mellom dem, er det et hint: en er strengt regulert, mens den andre kan bety omtrent alt. Hvilken er hvilken?

Hvis et produkt har den organiske tetningen, betyr det at den er regulert av US Department of Agriculture (USDA) og må oppfylle strenge regjeringskrav som styrer hvordan slike matvarer dyrkes, håndteres og behandles. For å være sertifisert økologisk må maten dyrkes uten giftige syntetiske pesticider og herbicider, genetisk konstruerte ingredienser (også kalt GMO), antibiotika eller kunstige veksthormoner. Det betyr at når du og din familie spiser økologisk mat, setter du ikke noe av disse tingene inn i kroppen din. Økologisk landbruk hjelper med å ikke legge til kjemikalier i luften, vannet og jorda, samt holde det vekk fra deg, din familie og fremtidige generasjoner. Noen studier har vist at økologisk landbruk også bidrar til å produsere mer næringsdrevne avlinger.

Når det kommer til produkter merket som "naturlig", er det ingen strengt definert eller regulert definisjon. Det kan bety at det har minimalt behandlet ingredienser, ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer, eller det kan bety ingen av disse tingene. Naturprodukter må ikke overholde noen standarder slik at de kan inneholde tungt behandlede ingredienser, giftige kjemikalier og GMO. Hvis du og din familie spiser naturlige produkter, vet du ikke nøyaktig hva du legger inn i kroppen din.

"Til tross for det mange tror, ​​er organiske og naturlige ikke utbytbare. Når du spiser noe som er markedsført som "naturlig", tror du kanskje du gjør noe godt for kroppen din, og du kan være, men virkeligheten er at det er mer sannsynlig at du bruker giftstoffer og GMO som ikke ville bli tillatt under organisk sertifisering . Kroppene våre er ment å bruke mat til energi - de blir forvirret, irritert og skadet når de presenteres med mat og kjemikalier. For å si det enkelt, er organisk mat, det beste drivstoffet for noen, sier registrert dieter Ashley Koff, forfatter av "Mom Energy: En enkel plan for å leve fullstendig ladet."

Hvis du vil spise mer økologisk mat, er det lett å ta det første skrittet:

Et godt sted å starte er med matvarer du spiser hver dag. For eksempel, hvis du og din familie starter hver morgen med en bolle med frokostblandinger, prøv å spise økologisk frokostblanding i stedet, som Nature's Path, som har en omfattende frokostblanding (samt vafler, granola, havregryn og granola barer) som er alle USDA-sertifiserte organiske.

Det er mange forvirrende valg der ute, men med litt kunnskap om forskjellen mellom de sertifiserte organiske og naturlige etikettene (sjekk diagrammet på www.naturespath.com/eat-well/organics), kan du finne fred av -Mind at du gjør de beste valgene for familien din. For den beste forsikringen om at du ikke bruker giftstoffer og kjemikalier sammen med maten, se etter USDA-sertifisert økologisk segl på produktene du kjøper.