generell helse

Førstehjelpsbehandling for Broken Nose

Anonim

Du kan knuse nesen din under lek, sport, ulykker, kamper og fall. Men det kan være vanskelig å fortelle om nesen din er ødelagt. Hevelse kan gjøre nesen ser skarp ut, selv om den ikke er ødelagt. Når hevelsen går ned etter noen dager, er det lettere å fortelle om nesen din er veldig skrå og muligens ødelagt.

En knust nese, også kalt nasal fraktur, er en pause eller splittelse i et ben i nesen - vanligvis benet over broen i nesområdet.

Har du lest: Hvordan å puste under treningen din?

Vanlige årsaker til en busted nese inkluderer kontaktatletikk, fysiske kamper, faller og motorvognulykker som forårsaker ansiktsskader. En knust nese kan forårsake smerte, sammen med klump og blåmerker rundt nesen og under øynene. Nesen din kan se skråt ut, og du kan få problemer med dyp pusting.

Behandling for en skadet nese kan inkludere metoder som tilpasser nesområdet. Kirurgi er vanligvis ikke nødvendig for en ødelagt nesebor.

Selv om et ødelagt nasalområde føles og ser ubehagelig ut, vil de fleste skader helbredes automatisk. En knust nese kan passe hjemme i stedet for å søke medisinsk hjelp så lenge huden og veggmembranen mellom neseborene (septum) er intakte. Søk alltid medisinsk helse råd hvis du er bekymret for en ulykke.

Førstehjelpsbehandling for Broken Nose