sykdommer

Førstehjelpsbehandling for tyfusfeber

Anonim

Tyfoidfeber

Tyfusfeber kan defineres som en akutt sykdom som er forbundet med feber forårsaket av bakteriene kjent som Salmonella typhi, og det er her navnet har blitt utledet.

Det er to typer av denne feberen generelt som er tyfus og paratyphoid.

Paratyphoid er forårsaket av en bakterie kalt Salmonella paratyphi, en relatert bakterie som vanligvis forårsaker en mindre alvorlig sykdom.

Tyfusfeber er vanligvis kontrahert ved å spise eller drikke forurenset mat eller vann gjennom hvilke bakteriene kommer inn i verten.

Har du lest: Symptomer og forebygging av malaria

Inkubasjonsperioden for denne feberen, det er feberen opprettholdes for vanligvis rundt 1-2 uker, og sykdommen fortsetter i ca 3-4 uker. Det følger med feber så høyt som 104 grader Fahrenheit, diaré, hodepine, brystkramper, generalisert vondt og smerter, dårlig appetitt og sløvhet.

Det er blitt undersøkt at tyfusfeber påvirker mer enn 21 millioner mennesker årlig, og millioner blir drept på grunn av denne sykdommen også. Så det er nødvendig å vite de grunnleggende trinnene for forebygging av denne sykdommen og hvordan man skal ta vare på det som er førstehjelp for det hvis du er berørt. Få grunnleggende ting som kan gjøres hjemme er:

Tyfoidfeber

Ikke glem å lese: HEPATITIS A, årsaker, symptomer, forebygging og behandling

Førstehjelp Behandling av tyfoid feber

2: En av de beste hjemmemedisinene er å male 4-5 basilikumblader, 7-9 tresorter av saffron i en pasta og 6-8 sort pepper tabletter for å lage små tabletter fra pastaen. Å ta disse to eller tre ganger om dagen hjelper mye.

3: Det er vanligvis tilrådelig å ta fullstendig hvile som tyfus forårsaker svakhet.

4: Det anbefales at du spiser vegetabilske supper i kostholdet ditt, men sørg for at det ikke skal være krydder eller krydder som det kan forstyrre tarmene, og ha det kokt og anstrengt før inntaket.

Ikke glem å lese: Hvordan holde seg frisk i løpet av de kalde månedene

5: Et glass varmt vann blandet med en skje med honning lagt til det gjør en stor hjelp som det beroliger fordøyelsessystemet så vel som gir energi til kroppen. Ellers kan du også ha mash banan med honning sirup.

Tyfoidfeber

6: Som det meste anbefales, ta væskeinntak slik at du bør ha mye juice som appelsinjuice og granatäpplejuice, da disse bidrar til å rehydrere kroppen og gi energi til tyfusfeberpasienten.

7: Et annet middel er å koke rundt 3-6 stykker av nelliker i ca 2 liter vann. Fortsett prosessen med å koke til halvparten av det som er 1 liter vann igjen. La det stå litt tid å avkjøles og deretter filtrere det. Drikker denne samlingen hele dagen hjelper jeg lite beløp mye.

8: Forbruk av fersk koriander juice blandet med kjærnemelk er en god terapi for tyfusfeber.

Tyfus er en grusom sykdom som gjør kroppen veldig svak og er veldig irriterende. Så det anbefales vanligvis å ta noen forholdsregler som å unngå å spise uhygienisk mat, drikke ubehandlet vann, opprettholde hygiene i husholdningen og i omgivelsene, konsumere het mat som bakteriene ikke kan overleve, unngå å spise rå frukt og grønnsaker etc.
India, Pakistan og Egypt er også kjent som høyrisikoområder for å utvikle denne sykdommen. Det var en høy dødelighet på grunn av denne sykdommen. Men i disse dager har visse antibiotika klart å slå djevelen.

De foreskrevne antibiotika inkluderer Ciprofloxacin (Cipro), Ceftriaxone (Rocephin) som er et injiserbart antibiotikum. Det er i utgangspunktet en alternativ medisin for de kvinnene som er gravide og for barn som ikke er anbefalt å ha ciprofloxacin. Men disse legemidlene har bivirkninger, så det er obligatorisk å ta disse legemidlene på det foreskrevne formatet til en lege.

Noen fra din plassering leser for øyeblikket Hva er anorexia nervosa, årsaker, symptomer og behandlinger?