kvinners helse

Utforske de to mest populære brystkreftbehandlingen

Anonim

Kvinne undersøker brystet hennes

Årlig blir mer enn 2 millioner mennesker fortalt at de har kreft i brystet. Svært sjelden, selv menn vil utvikle denne sykdommen. Brystkreft er andre bare for hjertesykdom som den ledende morderen av voksne alderen kvinner i Amerika. Takket være de siste fremskrittene innen medisinsk forskning er det ikke nødvendig å være de vanlige dødsordene å bli diagnostisert med brystkreft. Det er nå mulig å oppdage og få brystkreftbehandling på et tidlig stadium.

Behandling av brystkreft

Behandling av brystkreft er avhengig av hvor avansert kreft er. TNM Staging brukes vanligvis over hele verden til å bedømme hvilken behandling som er nødvendig. Dommere svulsten, eller svulster, noder og om den har overført til en annen del av kroppen, også kjent som metastaser. Når disse elementene er blitt evaluert, bestemmer legen om et behandlingsforløp.

De to hovedtykkene kreft er høy klasse og lav klasse. Høyverdig kreft er når det er stor risiko for at kreft kommer tilbake selv etter operasjonen. I dette tilfellet vil kjemoterapi bli foreskrevet når pasienten har helbredet fra kirurgi. Noen kreftspesialister kan velge bort operasjon hvis svulsten ikke har spredt seg til andre deler av kroppen utover brystet. Som det fortsatt er i ett område, kan kjemoterapi være den første behandlingen, som kan fusjoneres med strålebehandling.

Jo raskere du oppdager kreft, desto enklere blir det å behandle og de større alternativene du får. Det tidlige nivået er definert når kreft ikke har gått videre til andre steder i kroppen utenfor brystet. Avhengig av hvor langt kreft har gått, er det flere typer kirurgiske muligheter åpne for kreft i brystbehandling.

Konservativ kirurgi

Den vanligste typen operasjon for brystkreftbehandling kalles konservativ kirurgi. Dette er når legen fjerner den syke muskelen fra brystet, vær forsiktig så du ikke tar for mye friske celler. Mens han fjerner kreft, blir også en liten mengde sunt vev fjernet. Dette sendes deretter til laboratoriet for evaluering. Hvis laboratoriet rapporterer at det er "klart" eller "sunt", vet kirurgen at han har all kreft.

Pleie og behandling for kirurgisk prosedyre etter brystkreft