generell helse

Effekten av alkohol på kroppen - Info-grafikk

Anonim

Effekten av alkohol på kroppen - Infografisk

Det første orgelet den når er munnen. Noen av effektene av alkohol i munnen inkluderer tanntap, tannkjøttsykdom og tannråte. Hvis du er en røyker, øker alkohol absorpsjonen av kreftfremkallende kjemikalier i tobakk.

Fra munnen reiser alkohol til spiserøret. Dette organet er foret med slimhinne, et fuktig vev som er veldig sårbart for alkohol. Selv etter en episode med tung drikking kan dette vevet bli skadet. Det kan svekke nedre esophageal sphincter og produsere gastroøsofageal reflux. Dette produserer i sin tur halsbrann. Det kan også forårsake "Nøtteknekker esophagus". Dette er en lidelse som påvirker sammentrekningen i spiserøret og forårsaker halsbrann. Kraftig drikking er også knyttet til spiserørkreft. Et syndrom kalt Barretts spiserør endrer cellelagets foring av spiserøret og forårsaker unormal syreproduksjon. De forandrede cellene kan bli kreftfremkallende.

Etter spiserøret kommer alkohol til magen. Effekten av alkohol i dette orgelområdet varierer fra mild irritasjon til alvorlige sykdommer. Kortsiktige symptomer inkluderer oppkast, magesmerter, diaré og blødning. Langvarig alkoholmisbruk kan forårsake gastritt, som er når magen produserer mer syre enn vanlig. Det kan også resultere i sår, gitt at overdreven syreproduksjon irriterer slimhinnen. Alkoholmisbruk kan også forårsake underernæring fordi det gjør det vanskeligere for magen å fordøye mat og absorbere næringsstoffer.

Alkohol påvirker også hjertet. Alkohol forårsaker høyt blodtrykk. Høyd blodtrykk kan i sin tur gi blodpropper, noe som kan resultere i hjerneskade og hjerneskade. Andre effekter inkluderer kongestiv hjertesvikt og alkoholisk kardiomyopati. Dette er en tilstand hvor alkohol forstørrer og svekker hjertet og kan føre til komplikasjoner.

Organene som har den mest utbredte alkoholen, bruker leveren. Det er ditt største indre organ, og det utfører forskjellige funksjoner. Noen av dem inkluderer å fjerne giftstoffer, syntetisere proteiner og produsere hormoner. Når leveren behandler alkohol, bryter den ned i et kjemikalie som kalles acetaldehyd. Dette kan forårsake alkoholisk leversykdom. Det er en generell betegnelse som inkluderer fet leversykdom, alkoholisk hepatitt og skrumplever. Fortsatt å drikke etter å ha utviklet noen av disse sykdommene, kan forårsake leverkreft og død.

Nyrene er organene som har ansvar for å filtrere skadelige stoffer fra blodet. Alkohol gjør det vanskeligere for dem å gjøre denne jobben. Det dehydrerer også kroppen din, som påvirker nyrefunksjonen og øker høyt blodtrykk. Dette kan føre til nyresykdom, akutt nyresvikt og betennelse i nyre.

Sist men ikke minst påvirker alkohol også hjernen din. Følelsen er tøff eller full, når alkohol kommer til hjernen. Det er en naturlig barriere i hjernen som beskytter den mot skadelige stoffer. Etanol kan imidlertid passere gjennom det. Alkohol påvirker nevrotransmittere, som er kroppens "budbringere". De overfører informasjon mellom nevroner. Alkohol endrer nevrotransmittere og hindrer dem i å fungere riktig.

Denne oppsummeringen av alkoholens reise gjennom kroppen er de grunnleggende fakta. Du kan lære mer etter completalcohol infographic.