svangerskap

Ektopisk graviditet: Symptomer, risikofaktorer, diagnose

Anonim

Svangerskap utenfor livmoren

Morskapet sies å være den største gaven til herren for en kvinne. Til tross for den utålelige smerten som en kvinne må gjennomgå, ikke bare i løpet av fødselsperioden, men også i svangerskapet hun lider, er lykken som det gir med, uforlignelig for noe i hele den brede verden.

Har du lest List of Nutritional Food å spise under graviditet?

Dyretiden for mennesket, det vil si 9-10 måneder, er den mest avgjørende perioden som man må ta ekstremt omsorg for seg selv i den tiden. Det er sjanser for å ha mange risikofaktorer involvert i å skape hindringer og hindringer i graviditetsprosessen, og det er enda noen før det. Og ektopisk graviditet er en tilstand hvor det befruktede egget implantater på et annet sted enn livmorhalsens endometriske foring.

I enklere ord i dette er en potensielt livstruende tilstand hvor det befruktede egget settes og vokser på noe annet sted enn livmorens indre foring. Dette fører til en ledende årsak til moral dødelighet i den første graviditetsperioden.

Svangerskap utenfor livmoren

Ikke glem å lese: Liste og fordeler med trening under graviditet

Flertallet av ektopiske graviditeter kalles tubal graviditet som flertall (som er rundt 98%) av tiden det andre stedet oppstår i Fallopian tube, selv om det kan forekomme på andre steder, for eksempel livmorhalsen, eggstokken og bukhulen. Omtrent halvparten av ektopiske graviditeter slutter for det meste på et dårlig notat som er abort oppstår. Det kan ikke være noen symptomer, og du har kanskje aldri visst at du var gravid.

Symptomer på ektopisk graviditet:

Få av symptomene som kan indikere denne tilstanden er:

1: Nedre magesmerter

2: Smerter i skulder, nakke eller endetarm

3: Lett vaginal blødning

4: Skarpe magekramper (og hvis eggleder rupturer, kan smerte og blødning være alvorlig nok til å forårsake besvimelse)

5: Kvalme og oppkast

6: Svimmelhet eller svakhet

Risikofaktorer forbundet med ektopisk graviditet: