Tannhelse

Tørr munn (Xerostomia): Hva du bør vite om kunstig spytt

Anonim

Noen mennesker har et problem kjent som xerostomi, også kjent som tørr munn hvor munnen produserer mindre mengde spytt som trengs, og dette gjør munnen tørr. Spytt er veldig viktig som det gjør det enkelt å snakke. Spyttkjorter og smør vev i munnen. Det hjelper med å rense munnen og begynner fordøyelsesprosessen når vi tygger. Når spyttkjertlene ikke produserer nok spytt, blir munnen tørr. I tillegg til den irriterende følelsen av tørr munn, kan denne tilstanden skape andre problemer. ADA detaljer hvordan tørrhet irriterer vev i munnen og fremmer veksten av bakterier. Som et resultat kan tørr munn føre til økt tannråte og tannkjøttsykdom, betennelse som kan forårsake infeksjon og dårlig ånde.

Kunstig spyt spray

Du må kanskje prøve noen få forskjellige produkter for å finne den som fungerer best for deg. Bruk kunstig spyt så ofte som nødvendig, eller i henhold til legen din, men sørg for ikke å spise eller drikke i minst 15 minutter etter bruk.

Selv om mer enn 99 prosent spytt er vann, inneholder saliv også buffermidler, enzymer og mineraler som holder tennene sterke og spiller en avgjørende rolle for å opprettholde et sunt miljø i munnen. Kunstige saliver inneholder normalt en blanding av buffermidler, cellulosederivater (for å øke klistens og fuktighet) og smaksstoffer (som sorbitol). Imidlertid inneholder de ikke fordøyelsessystemet og antibakterielle enzymer og andre proteiner eller mineraler som finnes i ekte spytt. Forskning pågår for å forsøke å utvikle kunstige saliver som etterligner naturlig spytt.

Bilde kreditt "wikihow

Den kan brukes så ofte som nødvendig. Spytt-substitusjoner blir raskt svelget, og derfor har fuktings- og smørevirkningen begrenset varighet og det kan være behov for gjentatte applikasjoner. Selv om spytt erstatter ikke kurere tørr munn, kan de gi midlertidig lindring av noen symptomer.

Før du bruker kunstig spyt spray: