øyne

Tørr øye: Å håndtere et vanlig problem

Anonim

Sarkosidose av øynene

Tørr øye: Å håndtere et vanlig problem

Tørre øyne påvirker opptil 40 millioner amerikanere, har mange årsaker, og en rekke symptomer. De som lider av tørr øye vet en ting: at det kan være svært ubehagelig. Vanlige tørre øyesymptomer inkluderer riper eller grinethet, følelsen av en fremmed partikkel i øyet, øynene rødhet (konjunktivitt) og til og med overdreven refleks vanning.

Angre årsaken mot symptomene

Den underliggende faktoren i tørrøysyndrom er betennelse. Redusere betennelser på overflaten av øyet og regulere kjertlene som produserer tårer er avgjørende for å effektivt administrere tørre øyne. Kunstige tårer og rewetting dråper kan tilby midlertidig lindring, men dette behandler bare symptomet.

Hvordan tårefilmen påvirker tørre øyne

Tårfilmen har tre lag: et vannlag, et oljelag og et slimete lag. Slimlaget ligger på øyet og gir naturlig smøring. Det neste laget er vannlaget, produsert av en kjertel under øvre øyelokk. Endelig er det ytre laget oljelaget, som produseres av kjertler langs øyelokkets kant. Dette laget beskytter vannlaget mot fordamper for fort. Når noen eller alle lagene ikke virker riktig, kan tårene bli ustabile eller tårene kan fordampe for fort, noe som resulterer i tørt øye.

Vanlige årsaker til tørr øye

I løpet av vintermånedene opplever mange, tørre øyne, da fuktighetsnivået faller og hjemmens varmeanlegg aktiveres, noe som resulterer i tørr luft. Dette fører ofte til at tårene fordampes raskere. Andre ledende årsaker til tørr øye inkluderer vandig kjertel dysfunksjon. I denne situasjonen produserer tårproduserte kjertler ikke nok tårevolum, eller det er mindre enn optimal tåremasse. Kontaktlinsebærere er spesielt utsatt for tørre øyne, da myke linse materialer krever ytterligere smøring og en balansert tårfilm er avgjørende for vellykket linseblad. I mange tilfeller kan medisinert øyedråper forverre øynene i kontaktlinser. Det er anslått at opptil halvparten av kontaktlinsebærere avbryter bruken på grunn av ubehag ofte forårsaket av tørr øye.

Lette tørr øye

Mange leger og pasienter når for øyedråper for å gi øyeblikkelig lindring av tørre øyne. Dessverre er den umiddelbare lettelsen midlertidig. Mye har blitt skrevet om Omega-3s de siste årene, inkludert bruken som en effektiv behandling av tørr øye. Som en naturlig anti-inflammatorisk, er Omega-3s essensielle fettsyrer som støtter sunn tåreproduksjon og holder øynene fuktige. I tillegg til Omega-3-er, kan andre antiinflammatoriske ingredienser som vitamin A, D3, E, gurkemeie ekstrakt, grønn te og kvelden primroseolje, akselerere den tiden det tar å føle seg tørr i øyelokk. Mange øyehelsepersonell anbefaler å anbefale orale antiinflammatoriske midler som et første skritt for å redusere okulær overflatebetennelse og regulere kjertelfunksjonen uten uønskede bivirkninger som er notert med aktuelle midler.

Administrerer tørt øye

Ledende øyehelsepersonell er enige om at tørt øye er et pågående problem som ikke kan botes, men som effektivt kan håndteres. Orale tørre øyne vitaminer fra merkevarer som EyePromise har alle naturlige ingredienser og gir tørr øyelokking fra innsiden ved å redusere betennelse og regulere sunn tåreproduksjon.

Få et hopp på tørr øye sesong denne vinteren

Rådfør deg med din øye lege om en eksamen for å finne ut hvilken type tørt øye du har, og for mer informasjon om oral antiinflammatorisk øye vitaminer. Kilde: Aracontent