generell helse

Leger drar Nigeria i kjed til andre økonomier ... Her er det som virkelig skjer!

Anonim

Legene forlater Nigeria i kjedene til andre økonomier

Som nybegynner på skolen er alt som betyr noe å skille en eksamen til neste eksamen. Praktisk sett er en medisinsk student stadig på vakt for en overraskelsesquiz eller test at ingenting annet må plasseres over det primære målet. Medisinske studenter elsker spenningen i øyeblikket, av konkurrentene. Det kan være utmattende, men det er det som holder den sterke.

Men spør, mange leger i dag hvis de får en ny sjanse, hva vil de heller studere gjøre ting annerledes? Ville de heller bli mer entreprenørskap? En større andel av korrespondenten vår i en uoffisiell studie er enig i at det å gå til medisinsk skole og bli medisinske leger ikke vil gjøre dem økonomisk rike. Noen tror selv at det moderne nigerianske samfunnet ikke lenger verdier tittelen "Doctor".

Åpenbart er svarene laced med smerte og anger.

Tanken blant leger er hvordan kan det være så vanskelig for samfunnet å la dem leve ut i dette livet. Snarere er samfunnet oppfattet som en passiv observatør, mens regjeringen ser ut til å være hjelpeløs når det gjelder å forbedre deres velferd.

Hva er da det neste alternativet? Det er klart at det neste alternativet definitivt ikke er i landet. Så, narkotika resetter "blikket deres, deres prioritet og ambisjoner på et annet klime, et annet samfunn der de blir verdsatt.

MIGRASJONEN START

.

Dette er hovedområdet som er synkronisert med det "gode liv" mest drøm drømmer om. Leger er vanligvis betalt godt i andre klaser, selv her i Afrika. En eldre kollega ga meg en gang råd til å si;

"Så snart du er ferdig med jobbjobben, kom tilbake til Lagos og begynn å sette ting på plass for at du skal forlate landet. Husk, gå et annet sted, selv her i Afrika, men vær ikke her i Nigeria. Tanzania og Malawi betaler selv bedre enn Nigeria ".

Så det er ingen overraskelse å se kjedene til medisinske leger bare bare å gå til noe annet sted, forutsatt at det ikke er Nigeria.

Tenk deg dette: I Storbritannia, en medisinsk offiser (som er mer 2-3 år etter NYSC) tjener så mye som £ 50.000 per år; hvis han bestemmer seg for å gjøre en lokum jobb, ville han rack inn et sted mellom £ 1000 - £ 3000 per måned. Mens i Nigeria jobber sin klassekamerat i de høyest betalende regjeringens sykehus om N300, 000 per måned, som er omtrent N3.6million per år.

Konverter £ 50000 til Naira (med en sats på £ 1 = N500). Dette oversetter til N25million per år (minus locum jobber) for en britisk basert nigeriansk lege.

Jeg håper dette setter ting i perspektiv. I USA er verdien enda høyere enn de britiske baserte medisinske fagfolk.

PROFESSIONELLE EKSEMPLER (FREMRAGER Vs LOKAL)

Legg merke til at nesten 100% av nyinnviste medisinske leger aldri vil trenge i en landsby hvis de får muligheten. Men medisinske leger som forlot Nigeria ville ikke bli miffed å starte fra landsbyen. Grunnleggende fasiliteter for lys, mat, boliger / ly, strøm og andre gode ting i livet blir gjort tilgjengelig for dem.

DELIBRATE GOVERNMENT POLICY