diabetes pasienter

Do's and Don'ts Of Gestational Diabetes

Anonim

Gjør og gjør ikke av graviditetsdiabetes

Når du først diagnostiseres med tilstanden du kan bli gitt, eller du må kjøpe, en blodsukker monitor. Denne skjermen er utformet for å kontrollere sukkernivåene i kroppen før og etter maten for å se om de er innenfor rekkevidde eller om de er godt over. Det er viktig å kontrollere blodsukkernivået regelmessig, da dette vil hjelpe, ikke bare under levering og etterbehandling av babyen din, men det vil også hjelpe legen å se deg for symptomer på GD. Når sukkernivåene blir for høye i lang tid kan det føre til de samme symptomene på vanlig type II diabetes som kan inkludere økt tørst, gjærinfeksjoner, kvalme, blæreinfeksjoner, økt vannlating, sløret syn og humørsvingninger. Å holde sukkernivåene til riktig nivå er viktig og vil ta tid, så vær tålmodig.

  • Følg ditt nye diett

En annen viktig ting du bør gjøre er å følge en ny streng diett. Når du har graviditetsdiabetes, vil du finne at du må senke kaloriinntaket ditt og senke mengden karbohydrater og sukker du inntar. I stedet må du jobbe med å ha flere proteiner, grønne bladgrønnsaker og salater med minimale karbohydrater og desserter. Som du fortsetter å overvåke sukkernivåene dine, kan du komme over noen matvarer som vil utløse høyere sukkeravlesning. Disse matene må minimeres eller unngås før etter graviditet.

Kostholdet ditt vil også hjelpe deg med å få verdifulle næringsstoffer som trengs for deg og din baby under graviditet. En diett rik på protein, grønnsaker, salater og noe meieri vil hjelpe deg med å få vitaminer og mineraler, spesielt jern, som kan bidra til å holde energien høy for helse og sikkerhet for deg og din baby.

  • Forbli aktiv

Med mindre legen din har gitt deg strenge hviler, er det viktig å forbli aktiv gjennom hele svangerskapet. Ikke bare vil det bidra til å holde deg sterk og vil bidra til å forberede deg på arbeidskraft, men det vil også bidra til å regulere hormonene oxytocin og vasopressin som er involvert i fødsel. Turgåing er en flott øvelse som ikke er for anstrengende, men kan fortsatt gi deg de resultatene du trenger. Svømming og yoga er også gode forslag også.

Mens trening er bra for din generelle helse, er det også viktig å hjelpe med optimal sirkulasjon. Uten riktig sirkulasjon kan en kvinne risikere å utvikle dyp venetrombose. En blodpropp i beina som er veldig alvorlig. Bruk alltid løs pasformsklær og hold beina og kroppen aktiv for å redusere risikoen.

Hva du ikke bør gjøre

Gestasjonsdiabetes er en seriøs, men likevel håndterbar tilstand som må overvåkes hele tiden. Ved å forstå hva du burde og ikke skal gjøre med betingelsen kan du da jobbe med å ha en sunn, lykkelig baby. Har du blitt diagnostisert med graviditetsdiabetes?

Janice Killey

Janice har et vell av erfaring og opplæring. Hun har et Diplom of Education, Bachelor of Arts (Psykologi), Master of Arts (Counseling), Diplom of Clinical Hypnotherapy (ASH) og er en registrert psykolog ved psykologer sørlige Sydney. Hun er også medlem av Australian Psychological Society.