generell helse

Ulike typer fysioterapi

Anonim

Det kan kanskje overraske deg å vite at fysioterapi ikke er noe nytt! Faktisk har det eksistert i tusenvis av år. Det er viktig å behandle mennesker som lider av forhold som på en eller annen måte påvirker livskvaliteten, enten disse er et resultat av sykdom eller ulykke.

Det var like langt tilbake som i det antikke Hellas at fysioterapi faktisk begynte å bli klassifisert som et yrke, med Hippokrates bruker massasje for å hjelpe folk å gjenvinne evner så langt tilbake på 460 BC. Grekerne var ikke de eneste som praktiserte denne typen terapi, og det er faktisk bevis for at det viser seg at mosjon, massasje og bevegelse ble brukt til å bidra til å kurere for visse plager i Kina og Egypt også. Tusenvis av år i praksis, men det er fortsatt ikke mye kjent med fysioterapi, og det er til fordel for vanlig sykdom og skade.

Fysioterapi er utviklet for å hjelpe mennesker med å oppnå best mulig livskvalitet - spesielt hvis folk lider av skade eller sykdom. Det finnes noen forskjellige typer fysioterapi tilgjengelig, alle designet for forskjellige formål. Her er noen av dem:

ortopedisk

Denne typen fysioterapi tar sikte på å gjenopprette muskel-skjelettsystemet. Dette inkluderer ting som muskler, bein, sener og ledbånd. Dessverre for idrettsfolk er dette den vanligste formen for skade de kan lide, men det er også standard for skader på arbeidsplassen. I utgangspunktet er behandlingen for dette en kombinasjon av strekk, utholdenhetstrening, bruk av varme- og kjølepakker og puter, styrketrening og muskelstimulering.

geriatrisk

nevrologisk