generell helse

Depresjon: Ikke en tegnfeil, men en ekte sykdom

Anonim

Et ødelagt ben betyr en tur til beredskapsrommet. Kronisk ryggsmerter fører til et batteri av tester og arbeidstid. Selv et virus vil gi deg noen ord med sympati. Men hvis du sier at du har depresjon, er det en god sjanse for at du får et quizzical utseende og dum stil.

Depresjon er en alvorlig sykdom som påvirker en av 10 amerikanere. Og mens den medisinske etableringen lenge har kjent hvor alvorlig depresjon kan være, er det fortsatt noe av et mysterium for mange mennesker.

Rådene til noen som innrømmer en venn at de har depresjon er ofte "det vil passere" eller "riste det av." Fordi det ikke er noen bandasjer eller krykker involvert, er det en tendens for venner, kolleger og til og med familie til å feile klinisk depresjon som bare et tilfelle av "blues". Mens studier varierer noe på de nøyaktige prosentsatsene, er det generelt antatt at om lag 50 prosent av amerikanerne ser depresjon som personlig svakhet og en tilsvarende prosentandel av de som lider av depresjon, søker ikke behandling.

Hvordan unngå disse fem årsakene til depresjon


"Å være en mental helsepersonell, er denne statistikken helt alarmerende, " sier Dr. Douglas G. Jacobs, tilknyttet klinisk professor i psykiatri ved Harvard Medical School og grunnleggeren av Screening for Mental Health, Inc. "Vi må bygge bro over denne forståelsen gap og den eneste måten er gjennom utdanning - i skolene, i de vanlige media, gjennom arbeidet med ideelle organisasjoner, faktisk på alle måter som er nødvendige. "

Man kan observere "forståelsesgapet" i hverdagen. Ordet "depresjon" er ofte brukt til å beskrive bare "følelse" - de dårlige dager eller uker som snart går forbi. Men når de følelsene varer to uker eller mer, kan de være tegn på faktisk depresjon (formelt kalt stor depressiv lidelse eller klinisk depresjon).


Ifølge National Institute of Mental Health kan symptomer på depresjon omfatte følgende:

 1. Vanskelighetsgrad å konsentrere seg, huske detaljer og ta avgjørelser
 2. Trøtthet og redusert energi
 3. Følelser av skyld, verdiløshet og / eller hjelpeløshet
 4. Følelser av håpløshet og / eller pessimisme
 5. Søvnløshet, tidlig morgen morgenvåkenhet eller overdreven søvn
 6. Irritabilitet, rastløshet
 7. Tap av interesse for aktiviteter eller hobbyer en gang fornøyelig, inkludert sex
 8. Overeating eller appetitt tap
 9. Vedvarende smerter eller smerter, hodepine, kramper eller fordøyelsesproblemer som ikke lette selv med behandling
 10. Vedvarende trist, engstelig eller "tom" følelser
 11. Tanker om selvmord, selvmordsforsøk

Når man ser på listen, er det ikke vanskelig å se hvordan noen som lider av depresjon, kan tenke "forklare bort" deres depresjon. Men denne situasjonen endres gradvis.

En viktig skritt som er gjort er i området screenings for depresjon. Enkelt sagt, en screening er et spørreskjema som gir deltakerne en klarere ide om hvorvidt de kan ha symptomer på depresjon og bør søke klinisk hjelp. De er ikke ment å være diagnostiske, men samtidig er de et anonymt, "lav eksponering" første skritt. Og de er egentlig lærerikt.


Hvis du, eller noen du kjenner, kan lide av depresjon, kan du besøke www.helpyourselfhelpothers.org for å ta en screening. Det er gratis, anonymt og tilgjengelig 24/7.

Et annet trinn langs utdanningsveien er National Depression Screening Day, som skjer på torsdagen av den første hele uken i oktober. Skjermene holdes på høyskoler, i videregående skoler, samfunnshaller og andre offentlige steder.

Hvis du eller noen du kjenner, er i umiddelbar fare på grunn av selvmordstanker, ring 911 umiddelbart. Hvis det ikke er umiddelbar fare, men heller et behov for å snakke med noen, ring den nasjonale selvmordsforebyggingslinjen på 800-273-TALK (800-273-8255). Kilde: Aracontent