seksuell helse

Håndtering av ufruktbarhet og åpning av hjertet ditt til andre metoder

Anonim

For mange menn og kvinner er tanken på å bli far eller mor spennende. De kan ikke vente på dagen at de blir foreldre og holder en vakker bunke av glede i armene sine. Men hva skjer når denne drømmen ikke skjer? Mange par lider ufruktbarhet og må takle ideen om aldri å ha et barn av seg selv. Med noen håndteringsteknikker og andre alternativer til å ha barn, er ikke alt håp tapt. Folk må kanskje bare åpne sitt hjerte for andre metoder for å gjøre drømmen om å være foreldre til virkelighet.

Legger til trening til din daglige rutine

Øvelse gir en flott metode for å hjelpe til med å overvinne infertilitet. Fordi det reduserer følelser av stress og angst, kan menn og kvinner som er infertile og sliter med det faktum bruke treningsøktene som en måte å avlaste noen av stress og negative tanker de har om situasjonen. Øvelse hjelper også folk til å gå ned i vekt, noe som er en viktig faktor i manglende evne til å bli gravid. Å trene oftere og arbeide med vektproblemer kan potensielt forbedre fruktbarhetsmulighetene. Selv om det ikke gjør det, er øvelsen gunstig for total helse og velvære, og bør være en av de første håndteringsteknikkene å prøve.

Prøver IVF

Det finnes andre metoder for å tenke på et barn. Tusuccess av IVF er noe å se på hvis du håper å vokse din familie. I mange tilfeller høstes både kvinnens egg og mannens sædceller, slik at de kan brukes til å lage et embryo i laboratorieinnstilling. Fosteret blir så plantet inn i kvinnens livmor, slik at hun får et barn som tilhører henne og hennes partner. Prosedyren fungerer ikke alltid på første forsøk, men ved hjelp av fruktbarhetsbehandlinger og medisiner kan det lykkes i tide.

Denne metoden kan kreve en eggdonor hvis det er årsaken til infertilitet eller en sæddonor. En gestasjonsoperatør kan også være påkrevd dersom moren til å være ikke i stand til å bære en baby til sikt. En surrogat kan også benyttes, og gir både egget og kroppen sin til årsaken. Med ulike alternativer å velge mellom, bør par som opplever infertilitet ikke gi opp håp for familien de så desperat ønsker. IVF-prosessen fungerer ofte på en eller annen måte.

Bli med i en støttegruppe

Enten du bare har funnet ut hva du har, og vil ha noen støtte til de følelsene du føler, eller du er på din andre runde med IVF-behandlinger, ber om at de skal fungere, støtter støttegrupper en utmerket håndteringsteknikk. Du kan møtes med andre personer som går gjennom samme eller en lignende situasjon som deg og snakker om hvordan det får deg til å føle deg. Ofte å vite at det er andre som går gjennom det samme, bidrar til å gjøre situasjonen enklere. Du vil ikke føle deg så isolert og alene, og kan få litt perspektiv fra andre. Finn en gruppe i ditt område og begynn å delta regelmessig for å få den støtte og komfort du trenger i løpet av denne prøvetiden.

Infertilitet plager utallige menn og kvinner, men det trenger ikke å bety slutten av drømmen til en familie. Folk kan fortsatt vokse sin familie på andre måter. Det tar litt mer hjelp enn vanlig.