menneskers helse

Vanlige årsaker og behandling av erektil dysfunksjon

Anonim

Beskytt din erektil

Erektil dysfunksjon, eller ED, er manglende evne til en mann til å ha ereksjon vanskelig nok til å ha samleie. Det kan også bli kjent som impotens.

Anslått 15 til 30 millioner menn påvirkes av erektil dysfunksjon, ifølge National Institute of Diabetes, samt fordøyelses- og nyrebetingelser (NIDDK). Det er viktig å huske at erektil dysfunksjon bare ikke er bundet til alderen. Selv om det nok ikke er så lett i en moden alder for å få en god ereksjon, er ED ikke en uunngåelig del av å bli gammel.

Når du blir eldre, kan det ta lengre tid å utvikle ereksjoner og er sannsynligvis ikke så fast. Du kan kreve mer direkte berøring på penis for å få i tillegg til å holde en ereksjon. Dette er rett og slett ikke en direkte konsekvens for å bli eldre. Vanligvis er det en følge av underliggende helseproblemer eller kanskje medisiner, som er mer utbredt når menn blir eldre.

Hva er symptomene på ereksjonsdysfunksjoner?

Ereksjonsdysfunksjonssymptomer kan omfatte vedvarende:

  • Feil å få ereksjon
  • Trouble å holde en ereksjon
  • Redusert seksuell lyst

Vanlige årsaker til erektil dysfunksjon

Noen juridiske stoffer kan forårsake impotens som en bivirkning. Overdreven røyking, bruk av ulovlige stoffer eller drikking av alkohol kan også bidra til ED.

Andre mulige årsaker eller kanskje bidragende faktorer inkluderer å være overvektig eller overvektig og ikke nødvendigvis å få nok mosjon.

Din hjerne og hormoner

Flere nevrologiske og også sentralnervesystemsbetingelser, slik at slag, Parkinsons sykdom og multippel sklerose har vært koblet til ED. Andre årsaker har en tendens til å være hormonell i naturen, som et eksempel: problemer med hypofysen som forårsaker for høye nivåer av hormonprolactin og lavt antall hormon testosteron.

Skade, kirurgi og stress

En fysisk skade på penis eller for nerver, blodårer og muskler som støtter det, kan også forstyrre kroppens sjanse til å få penis satt opp.

Fysiske årsaker til ereksjonsproblemer