kreft

Vanlige årsaker til prostatakreft

Anonim

Prostatakreft

Prostatakreft er en form for kreft som utvikler seg i prostata, en kjertel i det mannlige reproduktive systemet.

Prostata kreft er som en klump i prostata kjertelen skapt av en unormal og ukontrollert vekst av celler. Det er den vanligste kreft hos menn i Storbritannia.

Har du lest? Symptomer og årsaker til brystkreft

Alder

Prostatakreft er veldig sjelden hos menn under 50 år. Mer enn halvparten av tilfellene er identifisert hos menn over 80 år. Alder er den viktigste risikofaktoren for alle for prostatakreft. Jo eldre du er, jo større er muligheten. I alderdommen har opptil 8 av 10 voksne menn prostatakreftceller i prostata.

Seksuelt overførte sykdommer (STDs)

Menn som har hatt gonoré, har en bedre sjanse til å utvikle prostatakreft, ifølge forskningen i University of Michigan Wellbeing System.

Ikke glem å lese: Helsefordeler av vannmelon til kroppen

Prostatakreft

Tarmkreft

Medisinsk forskning har funnet økt risiko for prostatakreft hos menn som har hatt tykktarmskreft. Så det kan være et vanlig feilaktig gen for begge disse kreftformer.

etnisitet

Prostatakreft er mer utbredt i svart karibiske og svartafrikanske menn sammenlignet med hvite eller asiatiske menn. I STORBRITANNIEN, er svartafrikanske og mørke karibiske menn flere ganger mer sannsynlig å produsere prostatakreft enn lyse menn. Asiatiske menn har lavere risiko enn lyse menn.

Denne forskjellen ser ut som om den skyldes en blanding av arvelige gener og miljøfaktorene. Når menn flytter fra et land hvor prostatakreftrisikoen er lav til minst en hvor den er større, øker risikoen. For eksempel har sydasiatiske menn som bor i Storbritannia en høyere trussel mot prostatakreft enn menn bosatt i Sør-Asia.

fedme

Medisinsk forskning fant en klar binding mellom fedme og forhøyet prostatakreftrisiko, og en høyere risiko for metastase og død blant overvektige personer som utvikler prostatakreft.

Har du lest: Seks (6) vanligste årsaker til fedme?

diabetes

Menn med diabetes mellitus har ofte lavere risiko for prostatakreft sammenlignet med gjennomsnittlig mann. Vi aner ikke hvorfor dette er. Forskning på dette problemet er å identifisere motstridende resultater i minuttet. Men det kan være noe relatert til en endring i vanlig insulinproduksjon i diabetes som påvirker mengden av en vekstfaktor kalt IGF-1 i blodet.

Har du lest?

Daglig mat for diabetespasienter

Forebygging av høyt blodsukker og diabetes

Kosthold

Kosthold kan sikkert være en avgjørende faktor i malignitet i prostatakreft. Det faktum at afrikanere er mye billigere påvirket av malignitet i prostatakreft enn amerikanerne i Afrika-nedstigningen antyder at diett og livsstil er delvis skyld. Forskning har vist en nettlink mellom høyt mettet fett dietter og prostatakreft. Noen eksperter hevder at for lite frukt og grønnsaker vil være problemet, og at folk med fettfattige dietter får mer kreft fordi de har en tendens til ikke å spise nok grønnsaker. Sammen med et fettfattig kosthold har svært høyt kalsiuminntak vært knyttet til malignitet i prostatakreft.