menneskers helse

Bekjempe Negativ Stigma Surround Testicular Cancer

Anonim

Til tross for en rekke høyprofilerte tilfeller som involverer toppsporter i løpet av de siste årene, mangler det fortsatt bevissthet om testikkelkreft, spesielt i forhold til andre typer kreft. På grunn av denne mangelen på kunnskap er det et negativt stigma rundt sykdommen. Dette stigmatiseringen er til og med sammensatt av at seksuelle helseproblemer forblir et tabuemne for mange mennesker, mens andre er motvillige til å snakke om sykdommer som kan føre til døden.

Noen få studier har avslørt at forlegenhet er en viktig faktor som hindrer at mange menn søker medisinsk hjelp til mange helseproblemer, særlig de som angår seksuell, urin og tarmfunksjoner. Ikke bare er menn mer motvillige til å snakke med sine jevnaldrende om helseproblemer sammenlignet med kvinner, de har også en tendens til å føle at de trenger å være i kontroll og er villige til å overgi den følelsen av kontroll ved å hente helseproblemer til leger.

Faktum er imidlertid at testikkelkreft lett kan behandles, forutsatt at det oppdages tidlig. Stigmatikken av å bli diagnostisert med en gang forhindrer menn i å søke hjelp fra en medisinsk profesjonell, for frykt for å bli dømt. Å overvinne stigma er avgjørende for å søke hjelp i sine tidlige stadier.

Bekjempelse av misforståelser

Det første skrittet for å bekjempe dette stigmaet er å begynne å utdanne deg selv om sykdommen. Annet enn å lære å gjøre testikelkreft selvtest (TSE), bør du også vite noen grunnleggende fakta om testikkelkreft. Det er viktig å merke seg at:

  1. Testikkelkreft er ikke en seksuelt overført sykdom. Det er ikke engang smittsom, og det er heller ikke forårsaket av seksuell praksis eller mangel på hygiene. Det er ingen grunn til at en person med testikkelkreft skal bli borte av friske personer. Det er imidlertid en rekke risikofaktorer som er identifisert for sykdommen. Disse inkluderer alder (det er vanligst hos menn i alderen 15 til 35 år), genetikk (de med en familiehistorie av kreft har stor risiko for å utvikle denne sykdommen), og kryptorchidisme eller en uendret testikkel ved fødselen.
  2. Det er ingen måte å forhindre testikkelkreft på. Selv de som lever relativt sunn livsstil - som idrettsutøvere - har blitt diagnostisert med sykdommen. Det beste du kan gjøre er å prøve å oppdage sykdommen så tidlig som mulig ved å gjøre TSE regelmessig. Og når du oppdager noen klump, er det viktig at du går til et medisinsk senter som spesialiserer seg på behandling av kreft, som for eksempel Providence Saint Johns Health Center i California.
  3. Traumer eller overuttak forårsaker heller ikke testikkelkreft. Denne misforståelsen skyldes trolig det faktum at menn bare går til legen når de føler smerte på grunn av et lysketrauma, og det er under denne kontrollen at testikulær kreft oppdages. Traumer eller skade i seg selv er ikke årsaken til kreft, det viste bare oppmerksomhet på en ellers ignorert del av kroppen. Hadde pasientene ikke sett legen, vil de fortsatt ha kreft; Det kan bare ende opp med å bli uoppdaget. Dette faktum fremgår av tilfellet av Lance Armstrong. I et 2006-intervju med MedlinePlus Magazine forteller han: "Jeg ble diagnostisert med avansert testikkelkreft den 2. oktober 1996. Jeg hadde ignorert symptomene i flere måneder; smerte kommer med profesjonell sykling, så det var lett å avvise ømhet i lysken, hodepine og pustevansker. Jeg gikk motvillig til legen etter at testiklene hadde hovnet til tre ganger sin normale størrelse. "

Hjelp bekjempe uvitenhet

Nå som du kjenner disse fakta, kan du ytterligere bidra til å bekjempe det negative stigmaet på testikkelkreft ved å spre bevisstheten. Mange organisasjoner over hele Amerika har organisert aktiviteter og satt opp kampanjer for å utdanne folk om testikkelkreft. Disse organisasjonene omfatter Testicular Cancer Society, en 501 (c) 3 non-profit organisasjon av kreftpasienter, overlevende og omsorgsleverandører; og Testicular Cancer Foundation, som gir utdanning og støtte til unge menn som står overfor sykdommen.

Ved å utdanne deg selv og spre bevissthet om testikkelkreft, kan du ikke bare redde livet ditt; Du kan også hjelpe noen andre.