generell helse

Årsaker og livsstilsendringer for å håndtere høyt blodtrykk

Anonim

Høyt blodtrykk også kjent som hypertensjon.

Blodtrykket måles ved hjelp av blodtrykksmansjett (sphygmomanometer). Blodtrykksmannen inneholder en luftpumpe, en trykkmåler og en gummibuffer. Instrumentet måler blodbehovet i enheter kalt millimeter angående kvikksølv (mm Hg).

(Tweet "Over 5 millioner mennesker i England er uvitende om at de har høyt blodtrykk, men det påvirker mer enn 1 av 4 voksne. #Hypertension #HighBloodPressure")

Mansjetten er plassert rundt overarmen og oppblåses med luftpumpen til et trykk som blokkerer blodsirkulasjonen i hovedartarien som beveger seg med armen. Armen holdes på siden av kroppen i hjertet, og trykket med mansjetten blir gradvis avduket. Når trykket reduseres, lytter en helsepersonell med et stetoskop over arterien ved albuens ender eller en elektronisk maskin oppdager pulsasjonen. Trykket fra hvilken utøveren (eller maskinen) 1 hører en pulsasjon fra arterien din er den systoliske etterspørselen (toppnummeret). Fordi mansjettrykket reduseres ytterligere, kan trykket ved denne pulsasjonen til slutt stoppe være det diastoliske trykket (bunnnummeret ).

Bare for menn: 5 Libido Killers Du gjør nok akkurat nå

Hva er "normalt" blodkartrykk?

Stage 2 høyt blodtrykk: 160 og over over 100 og over

Høyt blodspenning hos mennesker over blir eldre 60: 150 og tidligere nevnt over 90 og tidligere nevnt.

(Tweet "Forskningsstudier viser at overvekt eller overvekt kan øke motstanden i blodårene, noe som får hjertet til å jobbe hardere og fører til høyt blodtrykk.")

Det er to typer høyt blodtrykk.

For nesten alle voksne er det ingen identifiserbar kilde til høyt blodtrykk. Denne typen høyt blodtrykk, betegnet primær (essensiell) hypertensjon, utvikler seg gradvis over flere år.

Sekundært høyt blodtrykk (hypertensjon)

Noen mennesker har høyt blodtrykk forårsaket av en underliggende tilstand. Denne typen høyt blodtrykk, betegnet sekundær hypertensjon, har en tendens til å oppstå plutselig og forårsake økt blodtrykk enn mulig primær hypertensjon. Ulike forhold og medisiner kan forårsake sekundær hypertensjon, inkludert:

Overvekt og fedme

  • Forskningsundersøkelser viser at overvekt eller overvekt kan øke motstanden i blodkarene, noe som får hjertet til å jobbe hardere og fører til høyt blodtrykk.
  • Høyt saltinntak eller saltfølsomhet: Dette skjer i enkelte populasjoner som eldre, afroamerikanere, personer som er overvektige, eller personer med nyreproblemer.
  • Obstruktiv anti snorking
  • Nyreproblemer
  • Adrenal kjertel vekst
  • Skjoldbruskkjertelproblemer
  • Visse feil i fører til tinnitus du er født med
  • Spesifikke medisiner, for eksempel p-piller, forkjølelsesmidler, decongestants, over-the-counter smertestillende og flere reseptbelagte legemidler
  • Ulovlig reseptbelagte legemidler, som kokain og amfetamin
  • Alkoholmisbruk samt kronisk alkoholbruk

Hypertensjon Blodtrykk forhøyet farlig nivå

Livsstilsendringer for å håndtere høyt blodtrykk