kvinners helse

Amme på riktig måte. Hvordan å amme

Anonim

amming

Begynn med å plassere brystvorten mellom babyens overleppe og nese (høyere enn bildet her), og oppfordrer henne til å åpne bredt ved å forsiktig bøye overkanten med brystvorten. Et annet alternativ er å pusse babyens kinn med brystvorten, noe som får henne til å vende mot den med henne for å vende mot den med munnen åpen.

Når babyen din er "rooting" (leter etter brystet med munnen åpen), trekk henne til brystet ditt (i stedet for å bringe brystet til munnen).

Som babyen din låses på, vil du ha henne til å få en stor munnfull brystvev. Den beste måten å gjøre dette på er med en "asymmetrisk lås", noe som betyr at hun får mer brystvev på undersiden av areola, i stedet for like mye rundt.

Barnets lepper skal åpnes bredt rundt brystet. Den beste låsen er en der du ikke føler vondt, og babyen din får melk. (Lytt for lyden av babyen din, svelging.) Hvis låsesåren gjør vondt, slår du suget inn - ved å sette fingeren mellom babyens tannkjøtt og brystet - og prøv igjen.

Som babyen din sykepleier tilfreds, hold henne nær. Du vil kanskje også støtte brystet ditt, spesielt hvis brystene dine er store.

Å bli komfortabel med amming tar tid - for deg og din baby. Ikke motløs. Når du og din baby er synkronisert, kan amming være en vakker opplevelse.

baby senter