kvinners helse

Amming. Er min baby å få nok brystmelk?

Anonim

Å vite de grunnleggende tingene om amming og effekt av amming til et barn, vil gå langt i å hjelpe sykepleiemoren til å være villig til enhver tid til å amme barnet deres. Enkelte land tillater ikke amming til allmennheten, og dette gjør det noen ganger vanskelig for moren å amme sine barn når de er ute på offentlige steder. De fortsatt så mye ønske om å få barnet sitt breastfed fordi de vet fordelene med å amme til baby og mor også. Ikke alle mødre som faktisk er klar over alle fordelene med å amme, er bare det normale for en mor å amme, og til noen andre spesielt i underutviklede land (selv i utviklede land), hvis de finner veien, vil de gå for formelfôring i stedet for amming.

Denne artikkelen handler bare om opplysende mødre om amming, og for deres babyer fordi morens rolle i individets liv er umåtelig, slik at de ikke kan bli etterlatt. Selv om morsmelk er den ideelle maten til spedbarn, på grunn av medisinske eller andre grunner, velger noen kvinner formelfôr.

Kjent verdi (fortjeneste) av amming

  1. Total kroppsvekt av babyen er dobbelt eller trippel i det første år av livet, og dette flertallet av denne vektøkningen kommer fra brystmelken som barnet drikker.
  2. Ammingsmat er maten som er minst sannsynlig å forårsake allergiske reaksjoner, det er billig, det er lett tilgjengelig når som helst på dagen eller natten. babyer godtar smaken lett, og immunitetsfaktorene i morsmelk kan hjelpe babyen til å bekjempe noen infeksjoner.
  3. Brystmelk inneholder også infeksjonsbekjempende antistoffer fra moren, og ammebabyer antas å være i redusert risiko for mange akutte og kroniske infeksjoner tidlig i livet.
  4. Aminosyrene i morsmelk, byggeblokkene av proteiner, er godt balansert for den menneskelige babyen, som er sukkene (primært laktose) og fett. Barnets tarmkanal er best støttet ved fordøyelsen av vitaminer, enzymer og mineraler som finnes i morsmelk.
  5. Kolesterolinnholdet er også høyt i morsmelk og svært lavt i formler. Kolesterol fremmer hjerne vekst og gir byggesteinene av hormoner, vitamin D og tarmgalle.
  6. Sykepleie hjelper de fleste kvinner å gå ned i vekt (men ikke væske) etter levering, da 500 kalorier eller mer blir brukt ved amming hver dag.
  7. Det er en godt akseptert ekstra nærhet som ammende mødre opplever som er både hormonelle og emosjonelle i naturen.
  8. Brystmælk er også den minst kostbare måten å mate et spedbarn på. Imidlertid må moren opprettholde god ernæring og fortsette å ta noen vitamin / mineraltilskudd til legen som anbefales under graviditeten.

Men gode ting er, det er også en annen side av det, men disse er bare små ting som kan overvinnes med stor forståelse. Disse skjer når tingene ikke går bra, den demerit som oftest oppstår, involverer resten av familien. Søsken og pappa føler seg ofte "utelatt" av barnepass siden mamma er den eneste som kan gjøre sykepleie. Imidlertid kan andre familiemedlemmer være involvert i å hjelpe med ulike aspekter av babyens omsorg, og dette gir dem en verdifull følelse av betydning og gir mor en sjanse til å hvile.

Og igjen, ammer spiser flere ganger enn formelle matte babyer, siden brystmelk blir raskere fordøyd og forlater magen tømt oftere. Dette legger litt mer stress på moren på grunn av den potensielle nødvendigheten for hyppigere tilførsel. Hvis moren utvikler visse medisinske forhold, kan det være nødvendig å revurdere om det skal fortsette å amme eller ikke. Disse forholdene bør alltid diskuteres med legen. Imidlertid er det sjelden at amming trenger å bli avsluttet helt.

I en hvilken som helst interaksjon bør mors lege og / eller apotek informeres om at hun ammer. Noen medisiner bør unngås under amming. Mange andre medisiner har ennå ikke blitt tilstrekkelig studert i sammenheng med amming og mulige effekter på babyen. Hvis en ammende mor må ta medisiner som ikke er fullstendig studert, kan hun kanskje vurdere å diskutere saken med legen.

Jeg håper du vet mer enn du visste om amming i denne artikkelen. Du er velkommen til å bruke kommentarboksen hvis du har spørsmål, forslag eller legg til det vi nettopp har diskutert i artikkelen.