kvinners helse

Brystmælk - hvorfor er det bra for babyer?

Anonim

Nærbilde portrett av amming for liten nyfødt baby - innendørs

Amming spiller en svært viktig rolle i et barns vekst. En baby avhenger bare av mors mors morsmelk i løpet av sine første dager. Det utvikler immunitet og hjelper henne til å bekjempe ulike sykdommer.

Ulike myter er fremdeles utbredt i samfunnet når det gjelder amming. Det er svært viktig for alle interessenter å diskutere og fjerne slike misforståelser. I USA og mange utviklede land er ammingsraten skremmende. For å gjøre saker verre samfunn og organisasjoner gjør det vanskelig for mødre å amme på arbeidsplasser og offentlige steder.

Amming blir ofte ansett som mindre sunn og dårligere, alternativ til spedbarnsformler på grunn av negativ skildring av spedbarnsformelskap.

I denne veiledningen vil vi prøve å fjerne eventuelle bekymringer om brystmelk og amming.

Amning er bra for både mor og baby

Amning er gunstig for både mor og baby. Når en mor ammer, skaper den et spesielt vedlegg mellom moren og barnet. Da babyen forblir nær moren mens hun er i fôring, kan hun føle sin mors varme. Bortsett fra dette er det andre vitenskapelig bevist og validert grunner til amming.

Brystmælk - hvorfor er det bra for babyer

Hvor lang tid trenger en baby å bli brystfettet?

Noen av mødrene tror at deres barns tenner angir tiden for å stoppe deres amming. Men det er ikke sant.

 1. Amning opptar et viktig rom i et barns diettdiagram. I løpet av hennes første dager, fra hennes fødsel til hun blir seks måneder gammel, er hennes eneste mat brystmelk.
 2. En mor bør fortsette å amme en baby selv etter at babyen begynner å ta fast mat.
 3. Handlingen med amming komforterer en barnevakt. Hvis en baby holdes riktig av moren under amming, vil en baby kunne låses riktig uten å skade moren.
 4. Hvis en mor står overfor problemer med amming, bør hun umiddelbart konsultere en helsepersonell eller en ammingskonsulent. De kan hjelpe henne med å mate lenger uten ubehag.

Noen fakta om amming

Amning er en naturlig prosess som mater en baby og gjør henne frisk. En mor eller en forventet mor bør være oppmerksom på alle ammingsprosesser og bør vite hvordan det virker.

 1. Mens det er gravid, endrer en kvinnes bryst sin form. Det blir større i størrelse og brystvorten blir mørkere og fastere.
 2. En kvinne begynner å produsere kolostrum i løpet av graviditeten og fortsetter til noen dager etter fødselen hennes.
 3. Colostrum er rik, gulfarget melk, som er full av næringsstoffer og er det beste for et barns immunsystem
 4. En nyfødt trenger bare 4 teskje brystmelk for å tilfredsstille sin sult.
 5. Med de dagene som går forbi en mors bryst slutte å produsere råmelk og begynner å levere melk som endrer fargen fra gul til blåaktig hvit og til slutt vass utseende.
 6. Jo mer en mor ammer, jo mer produserer hun melk. Et barns mengde sugemelk er avhengig av sin appetitt. Dermed må en mor aldri bekymre seg hvis hennes baby sukker mindre melk noen ganger.
 7. Brystmelk er lett fordøyelig. Således er det ganske naturlig at en baby ammer i 8-10 ganger om dagen

I henhold til WHO og UNICEFs retningslinjer
Spedbarn bør utelukkende ammes for de første seks månedene av livet for å oppnå optimal vekst, utvikling og helse. Etterpå, for å møte deres utviklende ernæringsmessige krav, bør spedbarn motta ernæringsmessig tilstrekkelige og trygge utfyllende matvarer mens amming fortsetter i opptil to år eller mer.
Brystmælk er en gave som bare en mor kan gi en baby. Brystmælk er et kraftverk av all energi, protein og andre næringsstoffer en baby trenger for å ikke bare overleve, men trives i løpet av de første månedene av livet hennes.

En ny mor bør også hevde henne rett til å amme barnet om det er på kontoret eller hjemme. Tross alt trenger babyen deg og din melk!