kreft

Brystkreftbevissthet: Hvordan skal en bryst selvtillit utføres?

Anonim

Ung kvinne utfører brystkreft selvprøve. Du kan også være interessert i disse:

Brystkreft begynner vanligvis i den indre foringen av melkekanaler eller de lobules som gir dem melk. En ondartet svulst kan spre seg til andre områder av kroppen. En kreft i brystet som begynte i lobulene er kjent som lobulær karsinom, mens den som utviklet seg fra kanalene kalles duktal karsinom.

De aller fleste brystkreft tilfeller forekommer hos kvinner. Denne artikkelen konsentrerer seg om brystkreft selvtest hos kvinner.

Hva er et bryst selvtillit?

Voksne kvinner oppfordres til å utføre bryst selveksamen minst en gang i måneden. Johns Hopkins medisinsk senter stater,

"Forty prosent av diagnostiserte brystsmerter oppdages av damer som føler seg klump, så det er svært viktig å etablere en vanlig bryster selveksamen. ”

Brystundersøkelser hjelper deg å være kjent med hvordan brystet ditt ser ut og føles slik at du kan varsle legen din dersom det er noen endringer.

Hvordan skal en bryst selvprøve utføres?

Bryst selvprøve foran mirrioren

Her er det du bør se etter:

  • Bryst som er vanlig størrelse, form og farge
  • Bryst som er jevnt formet uten synlig forvrengning eller hevelse

Hvis du ser en av de følgende endringene, bringer du dem til legen din oppmerksomhet:

  • Dimpling, puckering eller bulging av huden
  • En brystvorte som har endret stilling eller en invertert brystvorte (presset igjen til innsiden i stedet for å stikke ut)
  • Rødhet, vondt, utslett eller puffiness

Fase 2: Nå, løft armer og se etter de samme endringene.

Bryst selvtillit

Fase 3: Mens du er i speilet, se etter nesten alle tegn på væske som kommer ut av en eller begge brystvorter (dette kan være en vannaktig, melkeaktig eller gulfarget væske eller blod).

Fase 4: Følg brystene dine mens du ligger, bruk din høyre hånd til å føle ditt venstre bryst og deretter din venstre hånd for å føle ditt rette bryst. Bruk en fast, jevn berøring med de første få fingerputer av hånden, og hold fingrene flatt og sammen. Bruk en sirkelbevegelse, omtrent en kvartals størrelse.

Dekk de fullstendige brystene fra topp til nedre del, side til side - fra kragebenet til det aller beste i magen og fra underarm til klyvingen.

Følg et mønster for å være sikker på at du dekker hele brystet. Du kan begynne på brystvorten, beveger seg i større og større sirkler til du når brystets ytre kant. Du kan også bevege fingrene opp og ned lodret, i rader, som om du skulle klippe en plen. Denne opp-og ned-tilnærmingen synes å fungere best for de fleste kvinner. Sørg for å føle alt vevet fra forsiden til brystets bakside: for hud og vev bare under, bruk lett trykk; bruk mediumtrykk for vev i midten av brystene dine; bruk fast press for dyp vev i ryggen. Når du har nådd dypvev, bør du kunne føle deg nede i ribbenet.

Trinn 5: Føler deg brystene mens du står eller setter deg ned. Mange kvinner finner at den enkleste måten å føle brystene på er når huden er våt og glatt, så de liker å gjøre dette trinnet i dusjen. Dekk hele brystet ditt, med samme håndbevegelser som beskrevet i trinn 4.

Kan jeg stole på bryst selveksamen alene for å være sikker på at jeg er brystkreft fri?