hjertesykdom

De beste måtene å forhindre høyt kolesterol

Anonim

Hypertensjon Blodtrykk forhøyet farlig nivå

Kolesterol er en type stoff som har en tekstur og utseende som voks. Kolesterol er plassert i kroppens celler. For at kroppen skal fungere ordentlig, er godt kolesterol et viktig stoff. De kroppen kan gjøre alt nødvendig kolesterol. Det brukes til å lage hormoner som er avgjørende for fordøyelsessystemet, og hjelper deg med å fordøye maten riktig. Mange fettstoffer består av kolesterol. Derfor er mange mennesker utsatt for høyt kolesterol fordi de ikke er klar over det i maten eller dens effekter. Det er svært viktig å vite om kolesterol og forsøke å eliminere risikoen for høyt kolesterol.

 • Kolesteroltyper

Det er to typer kolesterol, LDL og HDL.

 • LDL - Low-Density Lipoprotein er den dårlige typen kolesterol som forårsaker hjertesykdom.
 • HDL - High-Density Lipoprotein er den gode typen kolesterol.

Det kan være ganske alvorlig hvis blodet ditt har for mye LDL-kolesterol. Det kan føre til hjerte-og karsykdommer. Det triste problemet er at det ikke er noen advarselssymptomer på høyt kolesterol i blodet. Dette er grunnen til at flere mennesker forblir uvitende om at de har denne tilstanden til den er for sent. For å avgjøre om du har høyt kolesterol, er det nødvendig med en blodprøve.

Folk som har høyt kolesterol er to ganger mer utsatt for hjerteproblemer, som er den viktigste dødsårsaken. Omtrent 71 millioner voksne, eller ca 33, 5% av befolkningen, har risiko for høyt LDL-kolesterol. I gjennomsnitt er bare en av tre voksne i stand til å administrere høyt kolesterol og få det under kontroll.

Riktig behandling og nødvendige livsstilsendringer kreves for å få problemet under kontroll. Noen av de beste måtene å kontrollere LDL-kolesterol er gitt her.

 • Beste måter å administrere høyt kolesterol på

Det er flere måter å håndtere kolesterolnivået på. Noen livsstilsendringer og et riktig kosthold er nødvendig for å klare det. Følgende helsespisser vil hjelpe deg å senke, til og med forhindre høyt kolesterol.

 • Gå ned i vekt

Hvis du er overvektig eller overvektig, er den beste måten å forhindre høyt kolesterol på å gå ned i vekt. Du vil finne en signifikant endring i nivået ditt etter å ha mistet 5% til 6% av kroppsvekten. Å gå ned i vekt, du trenger å spise lav kalori mat som grønne grønnsaker og frukt. Du kan gjøre fysiske aktiviteter som å gå, løpe, svømme, sykle og klatre for å gå ned i vekt. Hvis du holder vekten din i riktig rekkefølge, vil kolesterolet holdes i balanse.

 • Rødvin

En annen måte å forhindre høyt kolesterol på er å drikke en liten mengde rødvin etter middagen. Vin kan øke HDL-kolesterolet, noe som er bra for helsen din. HDL-kolesterol i blodstrøm plukker opp og bærer LDL-kolesterol til leveren der det utskilles fra kroppen.

 • Spis havremel

Spis havremel til frokost fordi den har en høy mengde løselig fiber, noe som reduserer ekstra kolesterol. Det anbefales at du tar 25-35 gram havremel daglig for å få de beste resultatene.

 • Drikk svart te

Te har blitt veldig populær fordi det hs kreftbekjempende antioksidanter. Den har også et godt forsvar for å beskytte mot høye LDL-nivåer. Ifølge flere studier har svart te vist seg å redusere LDL med 10% innen noen få uker. Det kan også redusere risikoen for koronar hjertesykdom.

 • Drikk grønn te

Grønn te kan være et sunnere alternativ til brus og sukkerholdige drikker. Flere studier har blitt gjort både på dyr og mennesker. Resultatene har funnet at grønn te inneholder visse forbindelser som kan senke LDL-kolesterolet raskt. Hvis du ikke har tid til å lage grønn te, så prøv å ta kapsler av grønn teekstrakt som et alternativ. Det er best å ta grønn te i ren form, uten tilsatt sukker eller kunstig smak.

 • Unngå noen matvarer

Hvis målet ditt er å senke kolesterolet, må du begrense noen av de dårlige matene du har spist. Noen animalske produkter som rødt kjøtt, fullmælk og ost er høyt i kolesterol. Dette er de viktigste kildene til mettet fett. Hvis du vil spise kjøtt, må du erstatte det med magre proteiner som bakt eller kokt fisk, kalkun og kylling, eller til og med soyaprodukter.

 • Vanlig øvelse

En annen flott måte å forhindre høyt kolesterol på er vanlig trening. Jogging, aerobic og yoga kan være veldig sunt for deg. Tren deg minst 30 minutter for å se positive resultater. Trening vil øke det gode kolesterolnivået og redusere dårlig kolesterol. Hvis 30 minutter er for tøft for deg, så start med 10 minutters økter og øk tiden gradvis.

Hvis du er diagnostisert med høyt kolesterol, må du søke råd fra en lege. Disse måtene kan hjelpe deg med å forhindre høyt kolesterol naturlig og vil hjelpe deg med å leve et sunt og egnet liv.