sykdommer

Den beste måten å beskytte deg mot fra Lyme Disease

Anonim

Å være ute for lange timer, er en måte å nyte livet i sommermånedene. Vandringsløyper er svært innbydende, og du kan også like å sole deg på strendene. Det er på tide å ha det gøy og nyte friheten til å bevege seg med sorgløs holdning med familien din. Dette er imidlertid også den tiden da du må være våken mot helseskader som følger med den. Ticks kan være stor trussel når du vandrer rundt. De små insekter kan bite deg og gjøre deg syk med Lyme sykdom. Ticks er bærere av bakterier som B.Burgdoferi som forårsaker Lyme sykdom. Sykdommen ble først rapportert i 1975 i byen Old Lyme, Connecticut. Nedenfor er en kort veiledning om beskyttelse mot Lyme sykdom.

Se opp for flått på kroppen din

Å vite om hvordan sykdommen er spredt av flått vil hjelpe deg med å ta det første skrittet i beskyttelse. Flått festes til menneskelige kropper og overfører viruset når det biter. Det er interessant å merke seg at alle flått ikke sprer infeksjon, men de som trenger minst 24 timer for å holde seg til kroppen din for å overføre bakteriene. Derfor, når du er ute, sørg for å fjerne flått som festes til kroppen din. Jo før du gjør det, desto bedre er sjansene dine for ikke å trekke sykdommen.

Hold deg borte fra skogkledde og grøntområder

Fra april til september er månedene når bakterier av Lyme sykdom er mest aktive. Forested og skogkledde områder, steder dekket av høyt gress eller dekket med rusk av bladene er de mest favoritt stedene for flått. Unngå å bevege deg rundt slike steder for å minimere eksponeringen mot flått. Men hvis du ikke klarer å unngå det, må du huske å rengjøre kroppen din grundig for å fjerne eventuelle kryss som klamrer seg på det. Kontroller tett bak knærne, under armene, navlen, i ørene, i håret og rundt midjen, da disse er de mest sannsynlige stedene hvor flått kan bli funnet.

Tick ​​fjerningsteknikk

Til tross for din beste innsats for å kvitte seg med flått, er det fortsatt muligheter for at noen få insekter blir funnet på kroppen din. Pass på å fjerne den ved å gripe den med pinsett og trekke den opp stående. Unngå å vri på pincettene når du trekker insektet ut som det kan ødelegge insektsmunnen som står igjen i huden din.

Etter fjerning av flått, hold en klokke på de stedene den hadde sittende fast på. Hvis du finner utslett, gå til en lege for Elisa test. Elisa står for enzymbundet immunosorbentanalyse som er den mest utbredte testen for Lyme-sykdommen. I tillegg må du ta en annen test, Western blot-test for å oppdage sykdommen som kanskje ikke viser noen symptomer, selv etter en måned. Hvis du har symptomer som ligner på influensa og også opplever ledsmerter og hovne lymfeknuter, er testingen den eneste måten å vite om du har sykdommen eller ikke.