Tannhelse

Å være proaktiv med oral omsorg og hvorfor finne riktig tannlege er viktig

Anonim

Å ta vare på tennene dine er en viktig del av din generelle helse. Å sørge for at din munnhelse blir tatt vare på, vil ikke bare gi deg et vakkert smil, men det er også en viktig faktor for andre områder av helsen din. Hvis du ikke har vært i tannlegen på en stund, er det nå den beste tiden å gå. Hvis du finner den riktige tannlegen, er det overveldende for deg, ikke motløs. Her er noen tips om å være proaktiv med din muntlige omsorg og finne en god tannlege.

Tegn på periodontal sykdom

Har det vært en stund siden du har vært i tannlegen? Hvis du ikke har hatt en rengjøring i løpet av de siste 12 månedene, er det en god sjanse for at du har betydelig plakkoppbygging på tennene dine. Dette kan raskt føre til tannråte og tannkjøttsykdom eller periodontal sykdom. Noen mennesker er mer utsatt for periodontal sykdom enn andre. Dette inkluderer personer som:

 • Er eldre.
 • Det besøker ikke tannlegen eller legen regelmessig.
 • Røyk tobakk.
 • Ikke børst tennene hver dag.
 • Ta visse medisiner.
 • Ha en underliggende helsetilstand.

Gumsykdom har noen ganske signifikante tegn, inkludert blødende tannkjøtt, dårlig ånde lukt og løs tenner. Hvis du merker noen av disse endringene i munnen din, må du umiddelbart besøke en tannlege som Fenton Family Dentistry. Spesiell rengjøring og reparasjon av skadede tenner kan hjelpe til med hjelp av din periodontale sykdom. For avanserte tilfeller kan ekstraksjoner og antibiotika behandling være nødvendig.

God oral hygiene blant barn

Ta vare på munnen din

Munnen din er full av bakterier, så det er viktig å holde det rent hele dagen, spesielt etter et måltid. Hvis ikke, kan bakterier utløse tartaroppbygging, noe som til slutt kan føre til tannråte. The American Dental Association sier at du bør børste tennene minst to ganger om dagen. Dette er en god tommelfingerregel å følge for å holde tennene i sunn tilstand. Hvis du spiser mye søtsaker eller matvarer som er høye i sukker, kan du prøve å pusse tennene dine etter å ha spist disse godbitene. Dette vil bidra til å eliminere ekstra sukker som kan føre til plakkoppbygging. Andre tips om å ta vare på munnen din er:

 • Bytte tannbørsten minst hver tredje måned.
 • Flossing minst en gang om dagen.
 • Drikker mye vann og følger et hjertesunt kosthold.
 • Se tannlegen regelmessig.
 • Unngå å tygge tobakk og røyke sigaretter.

Ta vare på munnen din går utover bare enkel børste. Sørg for at du unngår mat og drikker høyt i sukker og slutter å røyke hvis du røyker, er bare noen av de fordelaktige tingene du kan gjøre for å holde din munnhelse i god stand.

Hva skal se etter i en tannlege

Har du vært på utkikk etter en tannlege for å hjelpe deg med å gjenvinne din munnhelse og gjenopprette munnen din til et sunt rom? I så fall begynner det å ringe eller besøke forskjellige tannlegekontorer. Ring noen i ditt område som du har hørt gode ting om. Derfra, ta kontakt med daglig leder for å samle mer informasjon. Spør om tannlegenes legitimasjon og hvilken erfaring han har med eventuelle bekymringer du har med tannhelsen din. Har du visdomstenner som trenger å komme ut? Spør lederen om tannlegen har erfaring med visdomstann ekstraksjoner. Hvis ikke, kan du bli henvist til en muntlig kirurg eller maxillofacial kirurg for videre evaluering og behandling.

Betaler for tannpleie

Er grunnen til at du har holdt tilbake på tannlegen fordi du ikke kan betale for tannpleie? Tannlegeforsikring er ikke alltid standard med de fleste selskapsforsikringer. Dette betyr at du må få privat dental forsikring, eller du må betale for lommeboken for tannlege. Når du ringer til å finne en ny tannlege, spør om deres betalingsalternativer. Fordi tannpleie kan være dyrt, spesielt hvis du trenger ekstraksjoner, røntgenstråler og omfattende jobbet, spør om deres betalingsordninger eller kredittbetingelser. Det finnes dental rabattplaner som gir deg mulighet til å betale en prosentandel av dental dekning, og de betaler resten. Spør din tannlege kontor for råd om hvordan du betaler for tannpleie, så det er rimelig og innenfor budsjettet.

Tannhelse er noe du trenger for å ta av bakbrenneren. Vær proaktiv og føler deg bedre i dag, ved å sette en avtale med din lokale tannlege.