menneskers helse

Aterosklerose: Komplikasjonene av aterosklerose

Anonim

Sykdommen er også kjent som aterosklerotisk vaskulær sykdom (ASVD) som er fortykkelse av arteriene på grunn av oppbygging av fett. Etter en periode herdes arteriene og blir smalere slik at blodstrømmen er et problem. Når ikke deltok raskt, kan sykdommen føre til andre komplikasjoner som kan omfatte følgende:

  1. Hjerteinfarkt

Dette kan skje når fettene som finnes i arterien smelter ned. Fettene kan føre til en fullstendig blodavbruddstilførsel til hjertet ditt som fører til hjerteinfarkt. Uten blod slår hjertet av helt fordi operasjonen er avhengig av det tilførte blodet.

  1. angina

Når muskelen din ikke får nok blod etter behov, er det en rekke operasjoner som ikke kan fungere normalt. Den lave blodtilførselen forårsaker smerte eller en slags ubehag på grunn av at vevet strekker seg for å takle lavt blodtilførsel.

iii. Stroke

Stroke skyldes blodpropper som hindrer blod i å nå hjernen din. Hvis blodtilførselen til hjernen er begrenset, kan det forekomme minislag hvor noen organer ikke fungerer normalt. Hvis fettet smelter helt ned, kan en blodpropp dannes som kan forårsake en fullstendig organsvikt og til slutt et slag.

iv. Perifer arteriell sykdom

Dette skjer når beina ikke kan få nok blod. Du kan oppleve mye smerte rundt hoftene eller lårene når du går, fordi vevet trenger mer blod (oksygen for åndedrett) enn tilgjengelig mengde.

Sykdommen er svært vanlig hos gamle mennesker som har oppnådd 65 år og over. I tillegg til alder kan følgende faktorer være predisponerende faktorer:

  • Regelmessig og tung røyking
  • Å være fysisk inaktiv
  • Spise mat med høyt kolesterolnivå
  • Å være overvektig eller overvektig
  • Har en høyt blodtrykksbetingelse
  • Å være diabetiker (type 2 diabetes)
  • Å være født i en familie med komplikasjoner av aterosklerose over tid

De fleste merker ikke at de har denne sykdommen før de opplever de første tegnene på infeksjoner nevnt ovenfor. Å ha regelmessig kontroll med legen din er svært viktig fordi du kan begynne behandlingsprosessen tidligere.

Det er ingen kjent kur mot sykdommen, men det finnes terapeutiske og forebyggende tiltak som kan settes på plass av helsepersonell. Blant de forebyggende tiltakene er røykeslutt og diettbegrensninger som har vist seg å være svært nyttige for pasientene. I tillegg til behandling, er en fysisk assistent svært nyttig i å bekjempe kolesterol, fedme og fettproblemer.