sykdommer

Er nyresteinene genetiske? Lær hvordan du endte opp med steiner

Anonim

Er nyresteinene genetiske? Lær hvordan du endte opp med steiner

Dessverre, ja, nyresteiner er genetiske

I perioder når claudin-14 er inaktiv, gjør det lite skade på kroppen. Nyrene dine vil fungere normalt, og ting som kalsium og magnesium vil passere gjennom nyrene og tilbake til blodbanen hvor de blir transportert til ulike celler i kroppen for å hjelpe med grunnleggende funksjoner. Men så snart du introduserer for mye kalsium til nyrene ved å spise en diett som er høy i kalsium eller salt og ikke drikker nok vann, frigjør RNA-molekylene som hjelper til med tomgang claudin-14 å frigjøre gener. Og det er når helvete slår løs.

En økning i genets aktivitet hindrer kalsium fra å gå inn i blodet igjen. Uten en vei tilbake i blodet, går overskytende kalsium inn i urinen, noe som fører til en svært høy risiko for nyresteindannelse. Du vet at du har steinene hvis intens smerte utvikler seg i blæren, urinrøret eller urinrøret. Vanligvis er dette et tegn på at steinene blokkerer strømmen av urin.

Personer med en vanlig variasjon i claudin-14 har en enda større risiko, da de har en tendens til å mangle evnen til å regulere genets aktivitet. Uten kontroll over gener, kan du oppleve kalsiumakkumulering i blæren når som helst, som potensielt fører til nyrestein.

Kan noe gjøres om genene?