sykdommer

Alt du trenger å vite om Zika Virus. Q og A

Anonim

mygg suger blod

Hva er Zika Virus Virus (Zika)?

Viruset ble først identifisert i Uganda i 1947, og tilfeller er siden blitt rapportert i andre deler av Afrika, Sør-Asia, Stillehavsøyene og Amerika. Viruset kan også være i andre land der det ennå ikke er oppdaget.

Myggene som er i stand til å overføre Zika-virus, finnes ikke normalt i New Zealand. Alle tilfeller av Zika rapportert i New Zealand har involvert mennesker som nylig hadde vært i land der et utbrudd oppstod.

Det er bekymringer at gravide kvinner som blir smittet med Zika-virus, kan overføre sykdommen til deres ufødte barn, med potensielt alvorlige konsekvenser. Rapporter fra flere land, spesielt Brasil, viser at det har vært en økning i alvorlige fødselsskader og dårlige graviditetsutfall hos spedbarn hvis mødre bodde i områder mens de var gravide der Zika virusinfeksjoner oppstod.

Det er også bekymringer for at Zika-infeksjon i sjeldne tilfeller kan føre til Guillain-Barré syndrom, en alvorlig immunforstyrrelsesforstyrrelse.

Hva er dine symptomer på Zika?

(Tweet "#Zika virus er spredt til mennesker gjennom myggbitt. De vanligste symptomene på Zika virus sykdom er feber, utslett, leddsmerter og konjunktivitt (røde øyne).")

Hvem er utsatt for å bli smittet?