generell helse

Aging Back: Vend tilbake klokken

Anonim

Mens en eldre voksen kan oppleve smerte fra en tilstand som påvirker deres yngre motpart, er personer over 60 år mer sannsynlige å få smerter som skyldes degenerasjon av leddene i ryggraden. Tidligere har det vært anbefalt for eldre å prøve og hvile for å unngå ryggsmerter, men stadig mer moderne forskning viser at en aktiv rolle i å ta vare på ryggen er den beste veien å gå.

Som et notat, før du implementerer noen av rådene i denne artikkelen, kan du prøve å få litt generell kunnskap om tilbakemeldinger fra industrielle kilder på spinalforhold, inkludert osteoporose som Back Pain Centers of America, samt rådføre deg med din medisinske profesjonelle. De vil være i stand til å gi deg noen tilpassede råd og en plan som passer til din kropp og livsstil.

Hva har skjedd med ryggen min?

Noen årsaker til ryggsmerter når du blir eldre er uunngåelige deler av aldring, men kan reduseres (mer om det senere). For eksempel, med aldring begynner muskler å miste elastisitet, beinene begynner å miste styrke, og ryggraden mister sin pute. Disse naturlige aspektene kan også forverres av skader som en skivebrudd eller bulking. Dette kan skyldes ulykker eller fall, eller noe så enkelt som å løfte noe som er for tungt for deg. Medisinske forhold kan også bidra til ryggsmerter, med noen inkludert:

Mann med ryggsmerter

  • gikt
  • osteoporose
  • Virale infeksjoner

På toppen av alt dette tjener visse livsstilsegenskaper også som risikofaktorer for ryggsmerter senere i livet. Disse inkluderer røyking, inaktivitet, overvekt, stress, dårlig holdning, og en historie med dårlige sovevaner.

Følelse som ditt gamle selv

Selv om det kan være litt av en overraskelse, er en av de beste måtene å hjelpe med dine problemer med å finne ut, som trening. Det er viktig å merke seg at mens det kan være litt smerte ved først å gå denne ruten, spesielt hvis du ikke hadde treningsøkt før, kan det å gjøre dette nå, slik at du unngår mye smerte i slutten.

Som en generell tommelfingerregel vil du rådføre deg med en lege for å bestemme arten og opprinnelsen til ryggsmerter, og deretter sette et diett sammen som vil målrette mot det rammede området. Noen typer øvelser som er vanlige blant eldre på jakt etter støtte, inkluderer bukestrekkøvelser som fremmer fleksibilitet og styrke i musklene som støtter ryggen. Crunches og benløfter er gode eksempler. Stilling og strekkøvelser vil bidra til å øke ditt bevegelses- og sikkerhetsområde når du arbeider for å forbedre ryggen din. Vanlige aerobic øvelser kan ikke direkte støtte ryggen din, men å være i bedre form vil bidra til å forbedre kvaliteten på dine andre treningsøkter. Hvis du er interessert i å ta på yoga eller pilates, kan det være tid. Disse øvelsene har både lav innflytelse og fleksibilitet, akkurat typen trening du leter etter.

Sammen med øvelser er det viktig å få de nødvendige næringsstoffene du trenger for å kunne utfylle treningen din riktig. I noen tilfeller produserer eldre voksne heller mindre eller krever høyere nivåer av visse næringsstoffer å fungere skikkelig. Disse inkluderer kalsium og vitamin D for beinhelse, noe som er spesielt viktig for ryggen. Sammen med meieriprodukter er styrket korn og fruktjuicer, mørkegrønne bladgrønnsaker og hermetisert fisk med myke bein alle gode kilder til vitamin D. Andre ting å se etter er kalium, vitamin B12 og fiber.

Hvis du ønsker å få litt ekstra hjelp, kan du vurdere å se en fysioterapeut. En fysioterapeut kan bruke aktive metoder som strekking og trening sammen med passive metoder som varme, is og massasje for å lindre ryggsmerter. Alternative terapier i dette området inkluderer kiropraktisk omsorg, akupunktur, biofeedback og ultralyd. De har vist seg å ha en viss grad av effektivitet, men ikke så mye forskning har blitt gjort på disse områdene.

Kombinere et beinvennlig kosthold med regelmessig mosjon for å bekjempe noen av de naturlige delene av aldring, vil begge kutte ned på ryggsmerter og gi deg muligheten til å nyte en mer aktiv livsstil i de senere årene. Ikke fall i fellen for å tenke at en dårlig rygg er bare en naturlig konsekvens av å bli eldre.