matvarer

9 Super Foods å spise din vei til lykke

Anonim

9 Superfoods å spise din vei til lykke

Lykke er knyttet til serotonin i hjernen. Høye nivåer av kortisol kan senke mengden serotonin i hjernen. Deprimerte mennesker må ofte øke serotoninnivået gjennom medisinering. Men langvarig bruk av disse medisinene kan bare gjøre mer skade enn godt for folk. Å spise disse super matene kan definitivt hjelpe deg med å bli lykkeligere.

Spinat

Spinat er en underlig vegetabilsk. Den har vitamin A som hjelper deg med å bekjempe visse kreftformer. Det er også gunstig for øynene dine. Spenat har også betydelige mengder magnesium og selen som er primære næringsstoffer som tillater kroppen å produsere enzymer. Disse enzymene kan bidra til å øke mengden serotonin i hjernen. Mer serotonin betyr mer lykke.

bananer

Det sies at personer med depresjon føler seg lykkeligere etter å ha spist bananer. Vitamin B-komplekset har vist seg å redusere depresjon, lavere stressnivå og til og med angst. Bananer er gode kilder til kalium som er gunstig for cellulære aktiviteter i kroppen. Spise bananer vil også bidra til å øke produksjonen av tryptofan som fungerer som en forløper for serotonin.

appelsiner

Spis en oransje når som helst du vil, og opplev en umiddelbar økning av energi og godt humør. Appelsiner inneholder vitamin C som også kan være ansvarlig for å pumpe mer oksygen til hjernen og hele kroppen. Så, hvis du tenker på å ha en sunn matbit, ta noen appelsiner.

Laks

Laks er tung med omega-3 fettsyrer som fungerer som pute for hjerneceller for å forbedre minnet og øke humøret ditt. Det samme gjelder for andre fisk som sild, sardiner og makrell. De sunne fettene som finnes i denne sjømat kan være svært tilfredsstillende og dermed hjelpe deg med å dempe din sult i flere timer.

blåbær

Disse blåbærene inneholder antioksidanter som holder dine nevrale veier i gang så glatt. Å spise mer av matvarer som inneholder antioksidanter som blåbær, vil bidra til å gjøre kroppene til en fantastisk antioksidantfabrikk. Disse antioksidanter vil hjelpe churn out serotonin og dopamin for å få personen til å føle seg godt og glad.

Asparges

Dårlige nyheter: Asparges kan gjøre urinen din lukter morsom. Gode ​​nyheter: Asparges er rik på folat som gjør at du føler deg bra og hindrer deg i å ha et langt ansikt. Bruk asparges i salater og spis så mange du vil. Asparges er også bra for avgiftning siden det har mye fiber som er bra mot kolonkreft.

avocadoes

Avokado er de beste stress-busting fruktene kjent for mannen. Det er rik på glutation som er en kraftig antioxidant. Det er også rik på lutein som hindrer øynene i å være i fare for makuladegenerasjon. Avokado har også vitamin E og A som er avgjørende for produksjon av enzymer som produserer serotonin i hjernen. Det er også rik på visse B-vitaminer som bidrar til å lindre den stigende tidevannet av kortisol i kroppen.

Mørk sjokolade

Før du gleder deg over muligheten til å smelte på mørk sjokolade mot depresjon, er det noe du trenger å vite. Det er lastet med fett og sukker. Over 45 prosent av respondentene i en bestemt studie sa at deres humør forbedret seg etter å ha spist mørk sjokolade. Forskere er enige om at lider som spiser mørke sjokolade, sannsynligvis vil ha nytte av søtsaker. Sjokolade har opiater som er relatert til endorfiner som gjør at folk føler seg mer avslappet. Hilsen er at sjokolade bør spises i moderasjon.

Melk

Melk er en fantastisk drikke fordi den har folat som er veldig bra i å produsere kjemikalier som gjør deg lykkeligere. Melk har også kalsium og magnesium som gir deg bedre bein og tenner. Det er også rik på andre vitaminer og mineraler som styrker livvakt mot infeksjoner. Velg fettfattig sort slik at du ikke vil legge til pounds mens du nyter dette deilige superfood.

Lykke er ikke bare en sinnstilstand, noen ganger må du ha kjemikalier i hjernen for å gjøre deg glad. Å spise mat som produserer mye serotonin, er en naturlig måte å gjøre en glad til. Hvis du ikke vil at syntetiske kjemikalier skal kaste deg ut av depresjon, så prøv forslagene ovenfor for å få en bedre livskvalitet.