skjønnhetstips

8 grunner til å begynne å bruke ansiktsoljer

Anonim

Fordelene med oljer for hud er velkjent, og de er utbredt i hudpleieindustrien i dag. Oljer har blitt brukt i hudpleie i mange århundrer. Gamle egyptere brukte Moringa olje for levende hud, og kokosolje har lenge vært brukt i India for å behandle hår og hudsykdommer.

Mange av oss vet ikke dette, men de fleste hudpleieprodukter inneholder gunstige oljer. De består av oljer, vann og bløtemidler. Så sjansene er, du bruker allerede oljer på huden din. Imidlertid kan disse mykgjennene i noen tilfeller hindre fordelene av oljen. Bruk av ansiktsoljer direkte på huden din har flere gunstige effekter. De kan være det manglende trinnet i skjønnhetsregimet.

Ansiktsoljer er pakket full av gunstige næringsstoffer

Ansiktsoljer består av essensielle fettsyrer som opprettholder og etterfyller hudens fuktighetsnivå. Siden kroppen ikke kan produsere disse, må de suppleres med andre kilder som ansiktsolje.

Det er viktig å gjenkjenne at alle ansiktsoljer ikke er de samme, og velg den som passer for din hudtype. Noen ansiktsoljer nærer huden, mens andre takler akne eller rynker. Så velg en olje som kan løse hudproblemer. Fortsett å lese for å finne ut om de mange fordelene med ansiktsoljer og forstå hvilke som ville fungere best for deg.

  • De renser grundig

Ansiktsoljer effektivt renser huden og fjerner alle spor av sminke. De blir også kvitt smuss, forurensninger og overflødig olje. Mens de renser huden dypt, fjerner de ikke huden av fuktighet, og opprettholder dermed sin naturlige oljebalanse.

Det finnes et stort utvalg av rensende oljer som adresserer ulike behov. De kan utføre balansering, hydrering eller gjenoppretting av funksjoner - alt mens de rydder dypt og med forskjellige fordeler.

  • De hjelper andre produkter til å trenge bedre inn

Oljer kan hjelpe andre ingredienser trenge inn i lavere nivåer av epidermis. De fungerer som bærere og trenger inn i dypere lag av hud enn kremer, og hjelper dermed næringsstoffene til å fungere bedre.

Ansiktsoljer har også færre sjanser for irritasjon, og ved å bruke dem kan huden absorbere ingredienser bedre for effektive resultater. Ansiktsoljer av høy kvalitet gir ingen film på huden og gir overlegen næring.

  • De reduserer synlige tegn på aldring

Noen ansiktsoljer er fulle av antioksidanter som forhindrer aldring. Frie radikaler er forårsaket av overskytende eksponering for ultrafiolette stråler, og dette fører til rynker og solflekker. Oljer som Primrose og Argan er rike på antioksidanter og kan motvirke solskader og tørrhet.

Hvis du har fet hud, prøv Druefrøolje, som har utrolig anti-aging egenskaper. Det er også lett, ikke-fett og vil ikke gjøre huden skinnende. Dekk noen dråper av din foretrukne olje på huden din etter å ha vasket ansiktet om natten for å få mest mulig ut av sine anti-aldringsfordeler.

  • De hydrerer huden

Værvariationer og kunstig avkjølt eller oppvarmet miljø kan forårsake ødeleggelse på huden din. Oljer er den ideelle motgift mot grov, tørr hud. De kan være mye mer effektive på fuktighetsgivende enn i motsatt kremer og lotioner. Kokosolje og mandelolje er spesielt effektive ved hydratiserende hud. De er fulle av vitamin E og omega-3 fettsyrer. Påfør en pea-størrelse mengde olje til områdene som trenger hydrering. Vitaminer er svært gunstige for hudens helse. For mer informasjon, sjekk ut det beste vitamin C-serumet.

  • De beskytter mot miljøfaktorer

Hudens naturlige barriere påvirkes ofte av faktorer som temperatur, fuktighet, sykdom, reise eller overrensing. Oljer oppretter en lipidbarriere over huden, og derved beskytter den og fremskynder helbredelses- og reparasjonsprosessen.

Oljer kan trenge inn i huden, fange i fuktighet, samtidig som de holder irriterende og giftstoffer ut. Så de er spesielt viktige for folk som er utsatt for mye røyk og forurensning. Rosehip olje er fullpakket med antioksidanter og kan bidra til å styrke og styrke hudens naturlige barriere.

  • De minimerer porene

Høykvalitetsoljer som jojoba og macadamia kan bidra til å rense og minimere porene, ved å kvitte seg med smuss og bakterier. En god olje renser kan spyle ut smuss og gjøre porene ser mindre merkbar ut. Det er imidlertid viktig å velge oljer av god kvalitet, som billigere, kan apoteksprodukter gjøre problemet verre, noe som fører til tilstoppede porene. Så det er best å konsultere en hudlege før du legger en ansiktsolje i hudpleierutinen din.

  • De beroliger rødhet og utslag

Noen oljer har anti-inflammatoriske egenskaper og kan bidra til å berolige irritert hud. Arganolje er ideell for irritasjoner og har også fantastiske anti-aldringsfordeler. Du kan også gi Geranium olje en prøve, noe som er effektiv ved å tøffe rødhet.

Rose hip frøolje er en annen olje som beroliger rødhet og betennelse. Det er høyt i essensielle fettsyrer og forbedrer hudens tekstur. Det kan også bidra til å lette arr og pigmentering.

  • De hindrer Breakouts

Bruk av oljer på følsom eller kvise-utsatt hud vil ikke føre til flere breakouts. Faktisk er tea tree olje kjent for sitt zapping evner. Det penetrerer huden for å desinfisere porene og blokkere talgkirtler. Det tørker også ut blackheads og pimples. Noen dråper te-treeolje kan helles på en bomullspute og påføres direkte på kvise for å tørke det ut.

Jojobaolje kan også brukes til å redusere oljeproduksjonen samtidig som fuktighetsbalansen i huden opprettholdes. Den kan også brukes i forbindelse med tea tree olje. Men når du bruker jord, er moderering viktig fordi en liten mengde går langt.

Konklusjon

Ansiktsoljer har eksistert i århundrer og blir stadig mer vanlige. Fordelene ved ansiktsoljer er mange, og de er ofte mer effektive enn butikk kjøpte kremer og lotioner.

Med økningen av forurensninger og andre eksterne aggressorer, trenger ansiktsoljer å bli en del av ditt daglige hudpleie regime. Se etter oljer som er helt naturlige og fri for skadelige kjemikalier. Det er viktig å forstå effekten av ulike oljer, og vel som hvilken av disse er best for din hudtype. Bruk av riktig ansiktsoljer kan gjøre en stor forskjell for huden din og gi deg en strålende hudfarge.