skjønnhetstips

8 Effektive hjemmemedisiner for fjerning av døde hudceller

Anonim

Døde hudceller gjør huden mørkere og kjedelig og forårsaker flere fine linjer og blemmer. Bare å ta en dusj eller et bad er ikke nok til å fjerne laget av døde hudceller. En av de beste metodene for å eliminere de døde hudcellene og holde huden myk og glatt, er peeling hver uke. Eksfoliering er viktig for alle typer hud. Dette bør gjøres på enkelte områder av kroppen som ansikt, albuer, knær eller føtter som har en tendens til å bli mørk og kjedelig. For å exfoliere huden trenger du ikke å bruke kjemisk baserte rengjøringsprodukter. Det er mange naturlige ingredienser som kan bidra til å eliminere de døde hudceller. De gir også vei til den klare og friske huden.

8 Effektive hjemmemedisiner for fjerning av døde hudceller

  1. havregrøt

Havremel fungerer som en god naturlig eksfolierende egenskap for alle hudtyper. Havregryn inneholder saponinene som bidrar til å fjerne overflødig sebum, døde hudceller og andre urenheter. I tillegg inneholder havregryn mineraler og vitaminer, som alle er gode for huden. Videre bidrar proteinet i det til å forhindre vanntap for å holde huden fuktig lenger. Nedenfor er to metoder for å gjøre bruk av havregryn for å eliminere døde hudceller.

Metode 1:

Legg øyeblikkelig havregryn (2 ss) i en bolle og legg til vanlig yoghurt (2 ss) og honning (1 ss). Påfør pastaen på ansiktet og massasje for å eliminere de døde cellene med sirkulære bevegelser. La være på huden i ytterligere ti til femten minutter og skyll den av med kaldt vann. Deretter tørker du huden og til slutt bruker du en lett fuktighetskrem.

Metode 2:

Lag en pasta ved å blande havregryn (2 ss), honning (2 til 3 ts), sitronsaft (2 ts) og litt vann. Gni forsiktig skrubben i noen minutter på huden din. Hold den på i ytterligere ti minutter og skyll den av.

Du bør gjenta noen av disse metodene ikke mer enn 1-2 ganger i uka. Disse scrubs kan også brukes på ansikt og kropp.

  1. mandler

En fin måte å skjemme bort på huden, er å bruke mandler. De er fullpakket med vitamin A, E og sunne fettstoffer som bidrar til å opprettholde yngre og sunn hud. Du må suge 10 mandler i melk eller vann over natten. Skal av huden neste morgen, og slip dem i en granulær pasta. Senere bland i 2 ts honning og lim inn på ansikt og nakke. Deretter gni den i noen minutter i en sirkulær bevegelse og la den tørke på huden i ti minutter. Skyll deretter ansiktet ved å bruke lunkent vann. Du bør bruke denne ansiktsskrubbene to eller tre ganger i uka.

  1. Appelsinskall

Den beste naturlige hjemme rettsmidler for døde hudceller fjerning bruker oransje peeling. Den litt slitende karakteren av oransjepulver virker som en naturlig eksfolierende egenskap. Det kan bidra til å fjerne døde hudceller og smuss fra huden din. I tillegg har appelsinskallene vitamin C og antioksidanter som bidrar til å forynge huden, slik at den virker levende og ung. Til dette formål blandes appelsinskallpulver med vanlig yoghurt i like store mengder som en jevn pasta. Påfør denne resulterende limen på nakken og ansiktet. La det sitte et gap på 15 og 20 minutter. Gni forsiktig av limen med våte hender i sirkulære bevegelser. Gjenta en gang i uken.

  1. Gram mel

En annen naturlig ingrediens som bidrar til å eliminere døde hudceller, bruker grammel. Det gjør huden lyser. I tillegg hjelper det å kvitte huden med overflødig olje og forhindrer problemer som akne, hudormer og kviser.

Metode 1:

For det første, bland sammen grammel (2 ss) og vanlig vann eller rosevann (noen spiseskjeer) for å lage en pasta. Du bruker bare denne limen på huden og holder den på til den tørker helt. Bruk deretter dine våte fingre til å skrubbe pastaen og skyll ansiktet ditt.

Metode 2:

Du kan blande grammel (2 ss) og vanlig yoghurt (2 ss). Hvis ønskelig, tilsett 1 ts gurkemeiepulver. Du kan legge til litt mer yoghurt hvis denne limen er for tykk. Spred limen på nakken og ansiktet. La det tørke helt og skyll det av.

Det anbefales å bruke en av disse metodene en eller to ganger per uke.

  1. Avokado Frø

Avokado frø er også et av de mest effektive hjemmet rettsmidler for fjerning av døde hudceller. Det hjelper til og med å fjerne overflødig sebum så vel som andre urenheter fra huden din. Avokado frø er pakket med antioksidanter, som bidrar til å reparere og nærme skadet og tørr hud. Til dette formål vasker du noen avokadofrø og fjerner senere den brune huden. Deretter, ved hjelp av en kraftig blender eller kaffekvern, slip disse frøene inn i et pulver. Bland deretter dette pulveret (1 ss) og 1 ts hver honning og olivenolje i en bolle. Gni denne blandingen forsiktig over hele ansiktet, hender, nakke og andre kroppsområder ved hjelp av sirkulære bevegelser. Etter 10 til 15 minutter, ta et bad. For mer gunstige resultater, bruk denne skrubbe en gang i uka.

  1. Tørrbørsting

På denne måten bidrar også til å fjerne døde hudceller. I tillegg strammer den huden din og forbedrer dess tekstur også. Til dette formål står du oppreist på badet og begynner å tørre børstene på føttene og bevege deg opp gradvis, dekker lårene, bena, magen, brystet, ryggen, skuldrene og armene med milde, men sterke bevegelser. Gjør dette i rundt 10 til 20 minutter. Deretter har du et langt varmt bad. Til slutt, tørk huden og følg opp med å bruke fuktighetskrem. Gjenta dette flere ganger i uken.

  1. Grønn te

Grønne teeblader bidrar til å exfoliere huden for å eliminere smuss, døde hudceller og andre urenheter takket være den litt grove tekstur. Videre fremmer det hudflekk og hudelasticitet og gjør huden frisk. For dette målet, ta en til to brukte grønn teposer og skru ut innholdet av dem i en bolle. Senere legg til 2 til 3 ts honning. Tilsett 1 ts bakepulver og bland dem grundig for å danne en tykk pasta. Spred denne kombinasjonen over hele ansiktet og skru opp denne masken forsiktig med våte fingre etter ti minutter. For å få et godt resultat, bruk denne skrubbe 1 gang per uke.

Håper at dette innlegget er nyttig for deg. Følg en av disse metodene regelmessig, og du vil se forbedringene.

Gjestepost av Mai Cao

Forfatter Bio:

Denne gjesteposten er av Mai Cao, en blogger med mange års erfaring med å søke de beste naturlige hjemmehjelpene for hud- eller hårpleie og helseproblemer.